Stripe zal bedrijven toestaan hun gebruikers te betalen via cryptocurrencies. Twitter is het eerste bedrijf dat gebruik zal maken van deze functionaliteiten.

In eerste instantie zullen betalingen worden gedaan in de USDC Stablecoin*. Ondersteuning voor andere cryptocurrencies zal binnenkort ook mogelijk zijn zegt Stripe CEO John Collison in een tweet.

Twitter zal het eerste bedrijf zijn dat de nieuwe betaalmethode integreert. Het social media platform zal een bepaald aantal Creators hun verdiensten uit de betaalde Ticketed Spaces en Super Follows functies in USDC laten ontvangen.

Het product is gericht op makers, freelancers, verkopers en solopreneurs, vertelt Stripe Crypto Product Manager Karan Sharma. Volgens haar is het gemakkelijker dan ooit is om klanten en fans te vinden maar is het nog steeds moeilijk om betaald te worden, vooral buiten de grote markten.

De uitbetalingen over het Stripe Connect-platform zullen worden gedaan met behulp van Polygon. Polygon is een blockchain-netwerk dat is ontworpen om Ethereum sneller en gemakkelijker in gebruik te maken.

Stripe zegt dat het Polygon heeft gekozen vanwege de snelheid en lage transactiekosten. Bitcoin, ether en andere cryptocurrencies hebben te maken gehad met kritiek over trage transactietijden en hoge kosten.

Het is de eerste belangrijke stap van Stripe in crypto sinds het vier jaar geleden de ondersteuning voor bitcoin stopzette. De in San Francisco gevestigde start-up stopte in januari 2018 met het accepteren van betalingen via bitcoin. Dit kwam vooral door de beruchtheid van de digitale munt voor volatiele prijsschommelingen en een gebrek aan efficiëntie bij het maken van alledaagse transacties.

Stripe is niet het enige bedrijf dat zijn platform openstelt voor digitale valuta’s. Visa, Mastercard en PayPal en andere grote betalingsverwerkers hebben allemaal hun eigen stappen in de ruimte aangekondigd.

Stripe en Polygon delen ook een milieufocus. Polygon wilt zijn ecologische voetafdruk dit jaar volledig elimineren nu de crypto-industrie kritiek blijft krijgen over het hoge energieverbruik.

*Stablecoins zijn tokens die gekoppeld zijn aan fiatvaluta's om een stabiele prijs te behouden. In het geval van USDC wordt de cryptocurrency ondersteund door de Amerikaanse dollar.