Tijdens hun volgende bijeenkomst zullen de G7-landen het hebben over wereldwijde crypto-regelgeving. De G7 bestaat uit Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Francois Villeroy de Galhau, de gouverneur van de Franse centrale bank, zegt dat regulering van crypto-activa op de agenda staat van de G7-vertegenwoordigers. De bankier liet doorschemeren dat de grote daling van TerraUSD (UST) de ambtenaren ertoe heeft aangezet om het onderwerp nader te bekijken.

"Europa heeft het pad geëffend met MICA (het regelgevend kader voor crypto-activa). Wat er in het recente verleden is gebeurd, is een wake-up call voor de dringende behoefte aan wereldwijde regulering", verklaarde Villeroy op een conferentie over opkomende markten in Parijs.

In een toespraak op de conferentie zei de gouverneur van de Bank van Frankrijk: "Als ze niet op een wereldwijde manier gereguleerd worden, kunnen cryptocurrencies het hele internationale financiële systeem ontwrichten. Dit is de reden waarom ik heb gesproken over het gevaar van een fragmentatie in betalingen die verwant is aan de Middeleeuwen, met zogenaamde 'cryptocurrencies' die beperkte achterbannen en acceptatie hebben."

De opmerkingen van de Franse bankier maken deel uit van een grote golf van oproepen tot wereldwijde regulering in de crypto-industrie. Vorige maand, voor het TerraUSD debacle, riep de Europese Centrale Bank (ECB) ambtenaar Fabio Panetta op tot een wereldwijd kader voor cryptocurrency regelgeving om te bestrijden wat hij het "Wilde Westen" noemde.