Nieuwe producten lanceren en producten updaten, 2 essentiële zaken om relevant te blijven als technologie gigant. In dit artikel hebben we het over de opvallendste product updates van Google in het voorbije jaar. Wat veranderde er bij Google in 2014? We maakten een overzicht:

Google’s Algoritme ging onder het mes

Een update in het search algoritme van Google kon niet ontbreken. Wat betekent de Google Panda update voor uw website:

Nadat het lang stil was in de SEO wereld, kondigde Matt Cutts (hoofd van het webspam team bij Google) de uitrol van de Panda 4.0 update aan op 20 mei 2014. Wat houdt de Google Panda 4.0 update in en waarom is dit groot nieuws binnen de zoekmachine wereld? Ontdek hier wat Google Panda is, welke invloed het heeft op de zoekmachine resultaten en hoe ermee om te gaan.

Lees het volledige artikel hier.

Google blijft geloven in Google+

Nadat Vic Gundotra Google+ verliet was het aan de nieuwe topman om opnieuw voor stabiliteit en groei te zorgen. Hij startte alvast goed met deze uitspraak “Google+ zal blijven bestaan”

“Google+ is niet aan het sterven en zal blijven bestaan,” zegt David Besbris, de kersverse topman van Google+, in een interview aan Re/Code. Besbris volgt bij Google Vic Gundotra op, die in april de brui gaf aan Google's sociale netwerk. Besbris volgt hem op en krijgt de taak om Google+ nieuw leven in te blazen.

Lees het volledige artikel hier.

Wat bracht de jaarlijkse I/O conference?

Dé productupdate die Google introduceerde tijdens haar jaarlijkse I/O Conference was het feit dat Google Android L introduceert én het brengt Android naar de TV & Auto.

Op de eerste dag van haar jaarlijkse I/O Conference toonde Google grote vernieuwingen voor Android, haar mobiele besturingssysteem. Zo werd een nieuwe versie van Android onthuld & was er aandacht voor Android TV, Android Auto & Android voor smartwatches & andere wearables.

Lees het volledige artikel hier.


 

Vergelijk jouw data met die van je concurrenten

Een extra feature voor Google Analytics: de optie om data te vergelijken met die van je concurrenten.

Altijd al je website-data willen vergelijken met andere websites uit dezelfde sector? Goed nieuws! Google lanceerde dit jaar een nieuwe feature die dit mogelijk maakt. Mits een kleine aanpassing in je Google Analytics-account kan je nu te weten komen wat je goed & niet goed doet in vergelijking met sectorgenoten.

Lees het volledige artikel hier.

We Googlen anders dan voorheen

Opvallend resultaat van een studie naar het zoekgedrag anno 2014.

Een nieuwe studie van Mediative toonde aan dat mensen op een andere manier Googlen dan voorheen. Zo kijkt men nu verder dan de ‘gouden driehoek’ die in 2005 door Google werd vastgesteld. Opmerkelijk nieuws, aangezien positie 3 & 4 op een Search Engine Result Page (SERP) nu een pak meer clicks krijgen. Een weetje dat adverteerders veel geld kan besparen.

Lees het volledige artikel hier.

 

Verwijder jezelf uit de zoekresultaten

Privacy was tijdens 2014 niet weg te denken uit de actualiteit. Danzij Europese regelgeving is het nu mogelijk om jezelf te verwijderen uit de Google zoekresultaten.

Sinds kort is Google begonnen met het wissen van zoekresultaten uit haar zoekmachine. Maar hoe doe je dat concreet? Met de website forget.me kan je versneld en makkelijk ongewenste zoekresultaten verwijderen.

Lees het volledige artikel hier.

 

Google Glass had nood aan een nieuwe look

Januari 2014, Google Introduceert nieuwe looks voor Glass, maar anno december 2014 kunnen we niet zeggen dat dit een boost gaf aan de sales en de perceptie van deze toch wel geeky bril.

Google heeft Glass een stukje cooler gemaakt. Zo heeft het tal van nieuwe frames toegevoegd aan het assortiment. Zo zien Google Glass er nu toch een stuk minder ‚nerdy’ uit.

Lees het volledige artikel hier.

 

 

Google Ara, de modulaire smartphone, komt er snel aan

Nu kan de Google Ara echt niet lang meer op zich laten wachten. De voorspelling is er dat deze uitkomt in de loop van januari 2015.

De release datum van Google’s modulaire smartphone Ara komt steeds dichterbij. Google zou in januari 2015 immers klaar zijn om Ara op de markt te brengen. Met Ara zal je je jouw smartphone ongelimiteerd kunnen uitbreiden aan de hand van modules.

Lees het volledige artikel hier.

 

De Google Self driving car werd getoond & getest!

2014 is het jaar geworden waarin Google voor het eerst haar zelfrijdende auto toonde aan de wereld!

Google heeft haar eerste prototype van haar zelf-rijdende auto voorgesteld. De reacties van mensen die het wagentje voor de eerste keer konden testen gaan van cute, incredible invention tot I love this. Voor Google is dit toestel eerste stap naar een eigen Google-wagen. Verwacht wordt dat Google pas binnen enkele jaren klaar is om een finale versie voor te stellen aan de consument.

Lees het volledige artikel hier.

 

Geen jaar zonder een groot hack schandaal

Om te eindigen, 2014 als jaar van de lekken en de hackers, ook Google bleef niet gespaard. “5 Miljoen Gmail-accounts gehackt” was dan ook groot nieuws begin september.

Enkele maanden geleden raakte bekend dat de wachtwoorden van 5 miljoen Gmail-accounts waren gelekt. De wachtwoorden van deze accounts zouden online gezet zijn door Russische hackers. 

Lees het volledige artikel hier.

 

 

Wij zijn alvast heel benieuwd wat 2015 gaat brengen! Wat verwachten jullie van Google in 2015?