Medialaan, de eigenaar van onder meer VTM en Q-music, neemt gsm-operator Mobile Vikings over. Mobile Vikings telt momenteel meer dan 240.000 leden. Voor hen zal volgens de operator niets veranderen. Het merk en de pakketten zullen blijven staan zoals dat vandaag het geval is. 

Digitale transformatie

Het is niet zo opmerkelijk dat precies Medialaan 100 procent van de aandelen van Mobile Vikings binnenrijft. Zo is het mediabedrijf al een tijdje bezig met een digitale transformatie. Eerder stampte het een vernieuwd digitaal platform voor vtm.be en Stievie uit de grond. Medialaan bezat al een mobiele operator met Jim Mobile, maar dat ging nooit echt van de grond. 

Met de overname van Mobile Vikings wordt Medialaan nu een echte gsm-operator. Speciaal daarvoor is Medialaan Mobile opgericht dat geleid zal worden door Herbert Vanhove, tot nu de directeur Innovatie en exploitatie.

Verstevigde relatie met eindgebruiker

"Met Mobile Vikings halen we veel kennis in huis over het onderhouden van een sterke relatie met de eindgebruiker", zegt Medialaan CEO Peter Bossaert. "Steeds meer is dat een stokpaardje van MEDIALAAN. Onze merken vtm.be, Qmusic, VTMKZOOM en Stievie werken steeds harder aan het uitbouwen van een rechtstreekse relatie met hun kijkers of luisteraars. Het is als audiovisueel bedrijf dan ook een logische stap om in die mobiele markt actief te zijn."   

Base Company werd in april 2015 verkocht aan Telenet. Aangezien Base Company toen 50 procent van Mobile Vikings in handen had werd Telenet toen eigenaar van VikingCo NV - de entiteit die het merk Mobile Vikings uitbaat. Deze participatie wordt nu verkocht aan Medialaan. Ook de andere 50 procent wordt nu ook door Medialaan verworven. 

Helemaal rond is de overname echter nog niet, zo moet de deal nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.