Mobile Vikings blijft eigen koers varen ondanks overname van BASE door Telenet

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Mobile Vikings blijft eigen koers varen ondanks overname van BASE door Telenet

Bron foto: Mobile Vikings

Telenet heeft net bekend gemaakt dat het de mobiele operator BASE heeft overgenomen van het Nederlandse KPN. Mobile Vikings, dat gebruik maakt van de BASE-groep, komt hiermee deels in handen van Telenet. “Onze Vikings moeten zich echter geen zorgen maken,” zegt Chief Viking Hans Similon. “Onze tarieven blijven hetzelfde en we blijven onze eigen koers varen.”

Alleen maar een positieve impact voor Mobile Vikings

“Mobile Vikings heeft een lopende overeenkomst met BASE om als MVNO actief te zijn op hun netwerk. Dat Telenet nu BASE zou overnemen heeft alleen maar een positieve impact voor onze vikings. Onze operaties komen niet in het gedrang.”

Foto: Mobile Vikings Evangelist Hans Similon

Dat Telenet BASE zou overnemen is positief voor Mobile Vikings. Telenet heeft altijd al aangegeven dat het verder zal investeren in haar netwerk. Dus dat is positief voor alle mobile vikings in ons land,” zegt Similon.

Normale trend in Europa

“In Europa zullen er per land zo’n 1 a 2 netwerkproviders over blijven. De kosten voor de bestaande netwerken te onderhouden worden immers steeds groter. Bovendien zullen de inkomsten van providers drastisch dalen als roaming zal worden afgeschaft. Daarnaast zit het 5G netwerk er ook aan te komen."

"Het wordt voor operatoren dus onhoudbaar om zoveel netwerken (3G,4G & 5G) draaiende te houden én winst te maken. Daarom is het niet verwonderlijk dat er nog dergelijke overnames zullen plaatsvinden,” zegt Similon.

“Aangezien Telenet geen 50+1 procent van de aandelen heeft, zijn we als Mobile Vikings nog altijd eigendom van onszelf en zullen onze aanpak, tarieven en strategie worden doorgetrokken,” besluit Similon.