Mattias Putman en Ewout Meyns, founders van PieSync

Fortino Capital leidt via zijn venture fund een investeringsronde van 2,8 miljoen euro voor het Gentse PieSync. Een aantal bestaande investeerders van PieSync, waaronder Ark Angels Activator Fund, PMV en Dirk Vermunicht, participeren mee in deze ronde. Het intelligente synchronisatieplatform van PieSync is een geïntegreerde software-as-a-service-toepassing (SaaS) in de cloud voor het managen van contactinformatie. Het synchroniseert contactgegevens in realtime en in twee richtingen tussen de verschillende gebruikte cloudapplicaties.

Uitgegroeid tot wereldspeler

PieSync werd in 2014 opgericht door de Gentse ondernemers Ewout Meyns and Mattias Putman en groeide inmiddels uit tot een wereldwijd erkende speler in SaaS. Ze spelen in op één van de grootste uitdaging voor zowel multinationals als kmo's: het met elkaar te integreren van verschillende cloudtoepassingen en de data zo eenvoudig en goedkoop mogelijk te beheren. Het bedrijf synchroniseert vandaag meer dan 100 verschillende SaaS-applicaties waaronder Google Contacts, Hubspot, Marketo, Salesforce, Teamleader en gespecialiseerde toepassingen zoals boekhoudprogramma’s. Het platform detecteert automatisch mogelijke conflicten in contactgegevens en koppelt en dupliceert data op een slimme manier.

Het gemotiveerde team achter PieSync

Synchroniseren van applicaties

Duco Sickinghe, Managing Partner bij Fortino Capital, geeft meer duiding: “PieSync vult het gat in de markt door contactgegevens in realtime èn in twee richtingen te synchroniseren op een eenvoudige en betaalbare manier. Het platform werkt nu succesvol op meer dan 100 verschillende applicaties en daar komen wekelijks nieuwe bij. We willen met onze investering die verdere groei mogelijk maken.” De investering van 2,8 miljoen euro is gericht op de commerciële uitbreiding van PieSync, via een verdere groei van sales en marketing en de versterking van het managementteam.

We streven ernaar om de beste oplossing te zijn voor organisaties van elke omvang zodat ze op een intelligente en eenvoudige manier hun businesstoepassingen in de cloud kunnen integreren,” zegt Ewout Meyns, CEO van PieSync.De samenwerking met Fortino Capital is een belangrijke stap in de uitvoering van onze missie om het snelst groeiende platform voor slimme datasynchronisatie in twee richtingen te zijn voor organisaties die hun business willen versterken door hun cloudtoepassingen te integreren.”