De Belgische start-ups doen het goed, en hebben dit jaar al mooie bedragen getankt. Een van hen is PieSync, de SaaS-oplossing die in real-time cloud apps met elkaar verbindt en data synchroniseert in beide richtingen. In januari haalde het team achter CEO Ewout Meyns en Mattias Putman 1,5 miljoen euro op. Bloovi ging bij hen langs, en vroeg wat de start-up van plan was met de opgehaalde som. Het antwoord klinkt gebald en ambitieus: “de wereld veroveren”. En zo willen ze dat aanpakken:

Een complex probleem efficiënt oplossen

Toen Meyns en Putman in 2012 PieSync uit de grond stampten, hadden ze waarschijnlijk niet verwacht dat ze de handen in elkaar zouden slaan met gevestigde waarden zoals de e-mailmarketingservice MailChimp. “We hebben het bedrijf opgericht om een toen nog kleinschalig probleem op te lossen,” steekt Meyns van wal.

“De cloud-markt begon open te bloeien, waardoor heel wat applicaties het levenslicht zagen. En we merkten ook een algemene trend op, namelijk dat een welbepaalde cloud-oplossing rond één enkele feature draaide. Apps voor advocatenkantoren doken op, maar bijvoorbeeld ook voor de vastgoed- en boekhoudsector werden er applicaties ontwikkeld. … Allemaal goed en wel, maar uiteindelijk zat een bedrijf plotsklaps met 15 verschillende applicaties.

“Als gebruiker verwacht je dat alle applicaties en software met elkaar synchroniseren. En daarom zijn wij er”

En als gebruiker verwacht je dat alle applicaties en software met elkaar gesynchroniseerd zijn, een nood die voorheen als een utopie klonk. “Een syncfunctie op touw zetten is een complexe uitdaging” duidt Meyns. “Ik bedoel: er is een reden dat developers van SaaS-applicaties ze moeilijk of niet zelf kunnen ontwikkelen. En daarvoor zijn wij er! (lacht)

Ambitie om wereldwijd te schalen én marktleider te worden

Afgelopen jaren hebben de jongens van PieSync hard gewerkt aan hun cloud-oplossing, en nu staat de technologie volledig op punt. De CEO is meer dan enthousiast over de toekomst.

“We willen wereldwijd marktleider worden voor de integratie van professionele SaaS-applicaties,” glundert hij. “Onze betalende klanten zitten verspreid over 30 verschillende landen. En niet te vergeten: ik ben zo trots dat we partnerships hebben vastgelegd met toonaangevende internationale Saas-spelers. MailChimp heeft ons bijvoorbeeld een maand lang gefeatured op hun blog. Op zo’n moment besef je dat je goed bezig bent.”

Belangrijk in PieSync’s business model en algemene strategie, is dat ze samenwerken met de apps waarmee ze koppelen. “Meestal komen de bedrijven achter die apps naar ons met de vraag om samen te werken,” gaat Meyns verder.

“Onze eerste partner was Jon Ferrara, CEO van het Amerikaanse Nimble. We toonden hem een demo van onze oplossing en hij was enorm onder de indruk. En toen ging de bal écht aan het rollen.” Ook Luc Burgelman, CEO van NGData heeft lovende woorden voor de start-up. “PieSync heeft volgens mij alles in huis om een wereldspeler te worden in de cloud-markt,” zei hij in een vorig gesprek met Bloovi.

PieSync is klaar voor world domination

Toch is PieSync allesbehalve zinnens om meteen naast haar schoenen te gaan lopen. “We hebben een punt bereikt waarop we klaar zijn om te schalen,” stelt Meyns. “We willen bedrijven over de hele wereld bereiken. PieSync is klaar voor world domination.”

Aan wilde toekomstplannen dus zeker geen gebrek, maar PieSync wil het wel doordacht aanpakken. “We streven ernaar om exclusieve partnerships te sluiten met de top 500 SaaS-apps,” verklapt Meyns.

Momenteel zijn we volop in gesprek met meer dan 75 toonaangevende SaaS-bedrijven om met ons te partneren. Iedereen die verschillende SaaS-apps gebruikt, moet PieSync kennen als dé referentie. Ons doel? Van duizenden actieve klanten schalen naar miljoenen!”

Samen timmeren aan de weg naar succes

Niet alleen in termen van klanten en omzet wil PieSync groeien. “Ook ons team is volop aan het schalen,” bevestigt Meyns. “We zijn nu vooral bezig met het uitbouwen van een sterk marketing- en development team."

Had ik trouwens al gezegd hoe blij ik ben met de mensen die we in huis hebben? We hebben een open en aangename bedrijfscultuur, en het managementteam is heel transparant naar de rest toe over de ambitieuze doelen van het bedrijf. Iedereen timmert samen aan de weg naar succes, en die teamspirit is fantastisch. Er wordt hier veel gelachen, en we hebben een energiek team met verschillende nationaliteiten - van de VS tot in Australië -  verzameld in Gent!”

PieSync is ook van mening dat een goed team moet worden onderhouden, of de energie gaat weg. “Gelukkig hebben we vers fruit om even bij te tanken, of de pingpongtafel waar heel het team naar believen kan uitblussen met een wedstrijdje,” lacht Meyns. “En op vrijdag? Tja, Friday is Pie Day!

Wil jij ook meebouwen aan world domination? PieSync is op zoek naar slimme en technologische koppen. Solliciteer hier!