Een eerste testeditie vond al plaats in juni, maar vanaf nu kan iedereen deze innovatiebootcamps volgen. Ignition Bootcamps heten ze, en zo’n intensieve cursus duurt maar liefst vijf dagen. Je leert er niet enkel vernieuwende kennis, maar ook hoe je op andere manieren kan omgaan met innoveren. Klassiek zijn ze allerminst. 

Innovatie bootcamps

"Verwacht van ons geen conventionele trainingen", vertelt nexxworks-oprichter Peter Hinssen. Nexxworks is het bedrijf dat deze innovatiekampen organiseert. "Vorige keer hadden we zowel een scenarist, een bioloog en een improvisatiespecialist als een start-up expert en neuromarketeer die de lessen gaven."

Ook deze keer zijn de lesgevers niet van de poes. Gekende namen zoals Steven Van Belleghem, Omar Mohout, Lennert de Jong en Peter Hinssen zelf zijn van de partij. Maar ook experts in visuele strategie en biomimicry, het nabootsen van natuurprocessen voor menselijke problemen, maken de deelnemers er een pak wijzer. Kortom, een boeiende mix van uiteenlopende profielen. 

Innovatiekamp

Zo ziet zo'n Ignition Bootcamp eruit

De bootcamps zijn niet enkel op kennisverijking gericht, maar willen de hele mindset van de aanwezigen veranderen. Zo moet innovatie permanent op de agenda komen te staan en een verantwoordelijkheid van het hele bedrijf worden. Ook worden de deelnemers op andere manieren gestimuleerd: Ze zijn verplicht om met elkaar samen te werken en als één netwerk te handelen. Dat gebeurt door onder andere intensieve workshops, waarbij ze kunnen leren uit elkaars ervaringen. Zo'n innovatiekamp wordt dan een collaboratieve beleving. "We trekken deelnemers bewust uit hun comfortzone door te tonen wat er zich buiten hun expertise en sector afspeelt. Dat blijft nog steeds de meest efficiënte manier om hun innovatie-DNA aan te wakkeren.” sluit Hinssen nog af. 

Innovatiekamp

Wil je zelf eens zo'n Ignition Bootcamp meemaken? De volgende bootcamp vindt plaats op 14 tot en met 18 november.