Frederik De Wilde, oprichter van Studio De Wilde

In deze podcastaflevering spreekt Pieter Baert met Frederik De Wilde (Studio De Wilde). Hij is een in Antwerpen gevestigde kunstenaar en ondernemer die zich bezighoudt met ideation en consultancy, met een sterke focus op innovatief ondernemerschap.

Het project van Frederik De Wilde draaide om het gebruik van data en digital design om de waarde en herkomst van diamanten te visualiseren. Door samen te werken met het diamant- en techbedrijf HB Antwerp en gebruik te maken van blockchain-technologie en datavisualisatie, wilde De Wilde een digitale ervaring creëren die de waarde van diamanten versterkt en aansluit bij het merk van het bedrijf. De samenwerking verliep succesvol, mede dankzij stad Antwerpen dat de waarde van creativiteit en technologische innovatie erkende.

De opname van deze podcast vond plaats in De Winkelhaak in Antwerpen, de hub in ‘t Stad waar creatieve ondernemers regelmatig samenkomen. Het is ook het hoofdkwartier van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES (APBC). Vanuit De Winkelhaak zorgt APBC voor verbinding tussen creatieve ondernemers en zet ze de creatieve industrie op de kaart.

In deze podcastaflevering van ‘Antwerp Innovators’ spreken we onder meer over:

  • Digitale beleving rond diamanten met behulp van verzamelde datapunten
  • Waarde en herkomst van diamanten visualiseren
  • Blockchain-technologie en datavisualisatie
  • Stad Antwerpen als frontrunner voor innovatie

Beluister hier de volledige podcastserie. Veel luisterplezier!