Future of Work

Via deze dos­sier­pa­gi­na kom je alles te weten over hoe je jouw bedrijf vandaag al moet klaarstomen voor het werk van de toekomst en de toekomst van werken. De digitale (r)evolutie heeft immers impact op alle geledingen van je organisatie. Krijg advies en praktische tips van experts binnen deze vier thema's: educatie, skills & motivatie, werkplek van morgen en organisatie.

Future of Work Future of Work
E-book: Ontdek vandaag de toekomst van werken
Future of Work
 • opslaan
Wanneer het werk van de toekomst en de toekomst van werken ter sprake komen, wat steeds meer het geval is, heeft iedereen wel een mening klaar. Logisch, want het is een brandend actueel thema waar ieder van ons mee te maken krijgt.
De meeting van de toekomst: zo wordt vergaderen wél efficiënt
Future of Work
 • opslaan
Meeting requests worden tegenwoordig meer dan eens met rollende ogen onthaald. Ooit was een vergadering bijwonen nochtans een privilege waar om geknokt werd. Kunnen we het tij keren en meetings weer relevant maken? Liesbet Meesschaert, Segment Marketing Communication Man…
Te weinig geschikte kandidaten uit jouw vacature gehaald? Deze nieuwe start-up biedt een beter alternatief
Future of Work
 • opslaan
Tekstuele vacatures zijn niet meer van deze tijd, beweert Alexander Synhaeve. Zijn recent gelanceerde start-up Tomorrow stelt een beter alternatief voor: visuele vacatures.
“Het komt vandaag niet meer neer op wat je weet of wie je kent, het komt neer op weten wie wat kent”
Future of Work
 • opslaan
Hoe kan je inzetten op de skills van je medewerkers als je niet weet wat die skills precies zijn? En hoe kom je te weten wat hen boeit wanneer alle content doorheen de organisatie verspreid zit?
“Veel bedrijven zijn niet klaar voor millennials. Nochtans hebben die hen unieke win-wins te bieden”
Future of Work
 • opslaan
De zomervakantie is voorbij, een nieuwe generatie jong talent studeerde net af en betreedt momenteel de arbeidsmarkt. Daarnaast is het, samen met het nieuwe jaar, de periode waar het meest naar jobs wordt gezocht. Veel bedrijven zien echter nog niet het ware potentieel v…
Coworking wordt professioneel en ziet het aanbod spectaculair stijgen
Future of Work
 • opslaan
Coworking lijkt een tweede adem gevonden te hebben. Wat tot voor kort vooral een trend was onder hippe thuiswerkende freelancers, lijkt steeds vaker door te breken naar het grote publiek en grote bedrijven
Hoe dit Gentse bedrijf de traditionele uitzendsector uitdaagt: “Het klassieke interimmodel is helemaal niet meer van deze tijd”
Future of Work
 • opslaan
Het Oost-Vlaamse Payroller schudt de interimsector momenteel wakker. Met hun online tool maken co-founders Nicolas Moerman en Mathieu Vandenhende payrolling drastisch eenvoudiger, sneller en goedkoper, en spelen ze zo slim in op een snel veranderende arbeidsmarkt.
Waarom ons hoger onderwijs niet future-proof is, en hoe deze Vlaamse hogeschool daar verandering in wil brengen
Future of Work
 • opslaan
Tot voor kort moesten studenten vooral hard blokken om hun diploma te behalen. Maar wat is dat nog waard als een groot deel van die kennis enkele jaren later al achterhaald is? Anne-Marie Van Oost van de Karel De Grote Hogeschool stelt een andere aanpak voor.
“Door te investeren in persoonlijk leiderschap bereiden we onze organisatie voor op de uitdagingen van de toekomst”
Future of Work
 • opslaan
De Karel de Grote Hogeschool (KdG) in Antwerpen bereidt haar personeelsleden en studenten voor op de toekomstige arbeidsmarkt met ‘persoonlijk leiderschap’. “We hebben vastgesteld dat persoonlijk leiderschap onze studenten en medewerkers ruimte geeft om zelf verantwoorde…
“In zelfsturende organisaties is weliswaar veel vrijheid, maar zijn er ook heldere, niet-onderhandelbare kaders nodig”
Future of Work
De ambitie van het Antwerpse consultancybedrijf Hifluence in hun eigen woorden? ‘Bedrijven helpen innoveren door de talenten van mensen te verbinden met de innovatiekracht van technologie’. Klinkt intrigerend, maar hoe realiseer je zoiets? “In de eerste plaats door zelfs…
“Een inspirerende leider vertrekt van een dieperliggende missie. Millennials trek je aan door hen te laten bijdragen aan de samenleving”
Future of Work
 • opslaan
HaRvest wil de wereld voorzien van inspirerende leiders. Een even ambitieuze als duidelijke missie. Oprichtster Charlotte D’halewin benadrukt het belang van die heldere missie voor bedrijven die talent willen aantrekken én aan boord houden.
“Onze werknemers zijn gelukkiger omdat ze de mogelijkheid hebben om dingen echt te veranderen. Dit is het model van de toekomst”
Future of Work
 • opslaan
Het Nederlandse telecombedrijf Voys pioniert niet alleen extern met zijn innoverende VoIP-technologiemaar ook intern met zijn organisatiemodel. Het bedrijf werkt immers al dertien jaar zelfsturend en zonder management. En met succes, zegt HR-medewerker Wouter Koetze.
“HR professionals moeten een growth mindset ontwikkelen: wat minder Calimero, wat meer Pippi Langkous”
Future of Work
HR is vaak niet de meest tot de verbeelding sprekende afdeling van de boîte: rigide functieomschrijvingen, uurroosters, teambuildingactiviteiten,… Toch is een innovatief HR-beleid een cruciale pijler van elke organisatie die wil overleven en relevant blijven in de contex…