Hans Danneels, co-founder & co-CEO van Byteflies

In deze derde aflevering van de podcastreeks ‘The story of Antwerp innovators’ schuift Hans Danneels, co-founder en co-CEO van Byteflies, mee aan de gesprekstafel van host Pieter Baert. De Antwerpse scale-up, die Danneels samen met Hans De Clercq oprichtte in 2015, ontwikkelt sensortechnologie voor de zorgsector die toelaat dat de patiënt vanop afstand kan gemonitord worden. Enerzijds resulteert dit in minder druk op de ziekenhuizen en anderzijds geeft dit aan de patiënt zelf meer gemoedsrust en comfort omdat die gewoon in zijn thuisomgeving kan blijven.

Het medtech bedrijf, dat door de coronacrisis in een enorme stroomversnelling terechtkwam, haalde eerder dit jaar nog 4,5 miljoen euro groeikapitaal op verder te kunnen schalen. “Wij willen zoveel mogelijk impact op zoveel mogelijk patiënten hebben. Het belang van digitale oplossingen is gebleven, alleen voel je dat na corona de urgentie weer wat daalde. Maar die digitale zorg moet en gaat er sowieso komen, laat ons daarom met alle stakeholders constructief samenwerken zodat er in dit verhaal alleen maar winnaars zijn! Het is voor alle duidelijkheid geen vervanging maar een verrijking op wat er vandaag is in de zorgsector.”

De digitale zorg gaat en moet er komen, dus laat ons met alle stakeholders constructief samenwerken zodat er in dit verhaal alleen maar winnaars zijn

Byteflies heeft met zijn applicaties - onder meer voor cardio- en epilepsiepatiënten - intussen ingang gevonden bij 30% van de Belgische ziekenhuizen. “Daarnaast hebben we ook de eerste ziekenhuizen in Duitsland en Nederland kunnen aansluiten, en zetten we onze eerste stappen in de VS. Je voelt heel goed dat men vanuit die hoek op zoek is naar een aantal structurele partners waarmee ze kunnen evolueren naar een volwaardig virtueel ziekenhuis.”


Dit interview vond plaats in DUNDEN, een innovatiehub in hartje Antwerpen voor start-ups en scale-ups die vernieuwing brengen in de gezondheidszorg én organisaties die maatschappelijke impact genereren. Bij DUNDEN wordt actief ingezet op communitybuilding en wordt gezorgd voor verbinding door relevante events en workshops te organiseren.


In deze podcast vertelt Hans Danneels onder meer over:

  • de missie en uitdagingen van Byteflies
  • de acceleratie als gevolg van de coronacrisis
  • de voordelen van digitale zorg voor patiënten én ziekenhuizen
  • de steun van Stad Antwerpen

Beluister hier de volledige podcastserie. Veel luisterplezier!