10 Handige apps om de examens te overleven

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
10 Handige apps om de examens te overleven

foto: shutterstock.com

De blok- en examenperiode zijn voor veel studenten een helse bedoening: samenvattingen maken, studeren tot de vroege uurtjes, zich wapenen tegen de extra kilo’s, maar toch ook tijd vinden om te ontspannen... Apple-verdeler easy-m, zet 10 nuttige apps voor de student op een rijtje om de examens te overleven zonder rilatine.

1. Sharing is caring

Goede notities, duidelijke samenvattingen en je paper zijn levensbelangrijk om te slagen.. Bewaar ze daarom veilig en gratis in de cloud met Dropbox. Je hoeft geen schrik te hebben van een harde schijf of USB-stick die het laat afweten en iedereen kan meewerken aan de ultieme samenvatting van je meest gehate vak.

2. Studenten houden van hun bed

Rusten tijdens de examenperiode is cruciaal. Tijdens je slaap verwerken je hersenen de opgeslagen leerstof. De dag erna leg je betere linken. Geen tijd voor een uitgebreide nachtrust? Geen paniek, een power nap doet soms al wonderen. De apps  ‘Sleep cycle alarm clock’ en ‘Sleep cycle power nap’ apps waken ervoor dat je jezelf niet overslaapt.

3. Study O’clock

Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit een onderzoek van Trendwolves van 2014 blijkt dat zes op tien studenten geen examenplanning maakt. Jammer, want het is niet moeilijk. Met apps als ‘Class Timetable’ of ‘My Class Schedule’ heb je in een wip een stevige, digitale planning op punt staan.

4. Start het (z)weten

De boog kan niet altijd gespannen staan. Ook niet in tijden van examens. Las daarom op tijd en stond een  deugddoende pauze in. En wat is er beter dan deze ontspanning in te vullen met een loopsessie of een korte work-out? De sportapps ‘Nike Running’ en ‘Seven’ helpen je zweten..

5. Naast het zweten, ook het eten

Een gezonde maaltijd, een snelle hap of de stress wegeten. Elke student zou de de app ‘Just eat’ op zijn smartphone moeten hebben. De kleine hongertjes of grote vreetbui zijn snel verholpen. En je hoeft je moeder of kotgenoten niet laten opdraven.

6. Waar is mijn wifi

Studeren zonder wifi kan een echte hel zijn. Zeker als je vragen hebt over je leerstof. Maar het ideale wifi-netwerk vinden is niet altijd een sinecure. Met de app WiFi Finder ben je meteen opnieuw online en kan je medestudenten vragen stellen.

7. Stress onderweg

De echte stress begint pas de ochtend van het examen zelf. Hoe geraak je tijdig op je examen? Bespaar je de extra stress en download de app van de NMBS. Je ziet meteen welke trainen rijden, ook bij stakingen. En raadpleeg ook nog even de app van ‘De Lijn’ om mogelijke storingen voor te zijn.

8. Stop afleiding

Ben je iemand die zich moeilijk kan focussen? Lonkt jouw smartphone continu terwijl jij eigenlijk wil leren? Installeer dan meteen de applicatie ‘Self control’. De app verandert jouw smartphone naar een oude, eenvoudige gsm. Alleen sms’en of telefoneren lukt nog.

9. Quiz me quick

Zomaar dingen vanbuiten leren, is niet evident. Gelukkig bestaan ook daar enkele leuke apps voor. Bekijk ‘Evernote Peek’ eens. In ware quizstijl, krijg je de leerstof in de vingers.

10. Snelle reminders

Heb je tijdens de examens nog een afspraak met de dokter of een etentje met je ouders? Met de app any.do houd je ook je afspraken buiten je examenplanning bij. Handig als reminder in drukke tijden.