10 jaar YouTube: de populairste video’s in België sinds 2005

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
10 jaar YouTube: de populairste video’s in België sinds 2005

YouTube viert feest. 10 jaar geleden kon het grote publiek voor het eerst de beta-versie van YouTube.com bezoeken. Zo konden voortaan duizenden en later zelfs miljoenen mensen online video's van over heel de wereld bekijken.

Op 10 jaar tijd: 1 miljard gebruikers

10 jaar later heeft YouTube maar liefst 1 miljard gebruikers - een derde van alle internetgebruikers - en is het beschikbaar in meer dan 70 landen. Vandaag wordt er elke minuut 300 uur video opgeladen op YouTube. Dat is 12 keer zoveel als 5 jaar geleden.

De 10 meest bekeken video’s in België

De meest populaire video’s in België worden aangevoerd door de wereldwijde nummer 1 van een baby die in de vinger van zijn broertje bijt: Charlie bit my finger - again!

Talentshows wekken duidelijk interesse van de Belg: een vierjarig jongetje dat Gangnam Style danst in Belgium’s Got Talent en Susan Boyles eerste verschijning in Britain’s Got Talent staan beiden in de top 10 van meest bekeken video’s in België sinds 2005.

Verder doen Franstalige YouTubers Cyprien en Norman het goed met 3 video’s, en zien we ook fenomenen zoals het uitpakken van speelgoed opduiken in de Belgische top 10.

Ook de ultieme fail-compilatie kon niet ontbreken uit de top 10: 

Ook deze Nike reclame en de anti-pest actie van Ketnet konden rekenen op een pak Belgische kijkers op YouTube: 

Een overzicht van de volledige top 10:

5 leuke weetjes over YouTube:

  • De meest bekeken video allertijden, Gangnam Style, wordt nog steeds 1 MILJOEN KEER PER DAG bekeken
  • Me at the Zoo was de eerste video, de tweede was My Snowboarding Skillz
  • De helft van de YouTube views wereldwijd zijn op mobiele toestellen.
  • De populairste kat op YouTube is Nyan Cat (original).
  • Over heel de wereld hebben mensen elkaar meer dan 70 miljoen keer ‘gerickrolled’ - dat is één Rickroll per persoon in Londen, Tokyo, NYC, Cairo en Buenos Aires.

Sinds het begin in 2005 heeft YouTube heel wat impact gehad en ontstonden er trends. Denk maar aan de vele, soms erg opvallende covers van populaire nummers, de spots van Old Spice en het fenomeen Rickrolling. Al deze trends worden deze maand besproken op http://youtube-trends.blogspot.be/.