11 Spotify-tips die je nog niet kende

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
11 Spotify-tips die je nog niet kende

Bron foto: Shutterstock

 

Spotify is één van de grootste muziek streaming diensten ter wereld. Met meer dan 24 miljoen actieve gebruikers. Zoals iedere populaire web service zijn de gebruikers steeds op zoek naar nieuwe manieren om muziek te ontdekken en deze te delen binnen hun vriendenkring.

 

Wil je Spotify optimaal gebruiken? Wil je een Spotify power user zijn?We hebben alvast enkele apps waarvan je misschien niet wist dat ze bestonden uitgelicht.

1. Ontdek nieuwe muziek

Voor Spotify power users, is het niet genoeg om je bestaande collectie songs af te spelen. Er zijn een aantal manieren om nieuwe muziek ontdekken.Probeer dan zeker eens deze apps: We Are Hunted, Pitchfork, Hype Machine and Blue Note. Wanneer je een specifieke band goed vindt dan kan je ook “related artists” checken op hun artists page.

2. Samen afspeellijsten maken

Door een afspeellijst te delen met een vriend, kan een vriend hier ook nummers aan toevoegen.Om dit te doen, klik met de rechter muisknop op een speellijst en klik op “gezamenlijke afspeellijst”.

3. Offline luisteren naar muziek (Premium)

Door een afspeellijst offline beschikbaar te maken, heb je ook je muziek bij je terwijl je in een vliegtuig of trein zit of op plaatsen waar je een minder goede internet connectie hebt.

4. In de toplijst kan je jouw eigen toplijst oproepen

Door bij de toplijsten “voor mij” aan te duiden. Dan krijg je de toplijst van de nummers waar jij al het meest naar geluisterd hebt.

5. Gebruik maken van specifieke zoekopdrachten

Vergelijkbaar met Google, kan je gebruik maken van bepaalde specifieke zoekopdrachten.Bijvoorbeeld, door het intikken van "jaar: 2000-2005" kan je allerlei liedjes tussen die jaren terug vinden en je kan het ook specifieker maken  (bv. "genre: elektronisch").

6. Je afspeellijsten in mappen stoppen

Als je meer dan 10 afspeellijsten hebt staan dan kan het handig zijn om deze onder te brengen in verschillende mappen. Klik dan op bestand: nieuwe map voor afspeellijsten.

7. Importeer afspeellijsten uit iTunes en andere muziekbibliotheken

Klik op bestand, “afspeellijsten importeren”. Dan krijg je de keuze uit bijvoorbeeld iTunes, Windows mediaplayer,...

8. Deel je favoriete songs via sociale netwerken & blogs

Het is heel erg makkelijk om via deze manier songs op je blog of website te integreren.

9. Link naar een specifiek deel uit een song

Wanneer je naar een specifiek stuk uit een song wil verwijzen dan is dit ook mogelijk. Klik met de rechtermuisknop op het nummer, klik op het tijdstip waarop u wilt "Copy HTTP link" en breng in  de URL het tijdstip wanner het nummer moet beginnen. Zie het screenshot voor een voorbeeld: "# 00:32."

10. Gedaan met iedere keer Spotify op privé sessie te zetten

 

Aangezien uw Facebook en Spotify-accounts waarschijnlijk gekoppeld  zijn, zou je in wat problemen kunnen komen: bijvoorbeeld, je luistert veel naar Justin Bieber en uw Facebook-vrienden beginnen je in het openbaar te bespotten.

In plaats van het invoeren van een prive-sessie elke keer als je Spotify gebruikt, ga naar “bewerken” dan “voorkeuren”, ga dan onder "Activity Settings" en verwijder het vinkje beide delen onderstaande instellingen “Privacy”.

11. Ontdek de teksten van je favoriete songs

Wanneer je graag de teksten leest van de songs die je net hebt ontdekt, dan hoef je niet meer uit de Spotify omgeving weg te gaan. De “Tunewiki” app brengt de teksten binnen in Spotify. Dit kan door deze app te zoeken en toe te voegen.

Heb je zelf nog tips & tricks? Laat het ons weten in de comments.