19-jarige verliest 35.000 euro omdat hij Google’s Adsense regels niet volgde

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
19-jarige verliest 35.000 euro omdat hij Google’s Adsense regels niet volgde

Idris Sami, een 19-jarige entrepreneur uit Frankrijk, is eigenaar van de populaire website MesTextos.com - waarmee je gratis sms-berichten kan versturen. De dienst is erg populair in Europa en het Midden Oosten en haalde daardoor al een mooi bedrag op aan Google Adsense inkomsten. Tot het plots helemaal fout liep…

MesTextos.com

MesTextos.com is een dienst waarmee je gratis sms-berichten kan versturen en is erg populair in Frankrijk & het Midden Oosten. Idris verdiende dankzij Google Adsense erg goed aan de website. Via Adsense kunnen adverteerders hun advertenties op populaire website laten zien, en neemt Google een deel van de winst.

35.000 euro

Eind 2013 had Idris meer dan 35.000 euro aan advertentie inkomsten binnengehaald. In één klap raakte hij het geld kwijt toen hij door Google op de hoogte werd gesteld dat zijn Adsense account werd gesloten.

Foto: Idris Sami / Business Insider

In één klap alles kwijt

Volgens Google voldeden de ads niet aan de regels. Daarom stortte het prompt de verdiende inkomsten terug aan de adverteerders. Idris raakte in één klap zijn volledige Adsense-inkomsten kwijt.

Foto: Idris Sami / Business Insider

Sami probeerde tevergeefs om Google ervan te overtuigen om zijn account terug te activeren. Hij heeft nog altijd geen idee wat er precies misgelopen is of waarom Google tot de beslissing kwam.

Bizar

Helemaal bizar is het feit dat een Google-werknemer enkele dagen voor de account werd afgesloten nog een mail stuurde naar Sami om zijn account te optimaliseren. Toen werd de account nog doorgelicht en noemde de werknemer de campagne nog ‚great’.

Foto: Idris Sami / Business Insider

Het kan verkeren.. Waarom de ads werden afgekeurd is voor Sami tot op heden nog een raadsel. Bijkomend nadeel: Google’s Adsense-regelgeving is meer dan 2500 woorden lang.

Als jullie het weten was de oorzaak zou kunnen zijn, laat gerust weten in de comments!