2 topmannen weg bij Apple

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Movers & Shakers
2 topmannen weg bij Apple

Het hoofd van iOS Scott Forstall en retailbaas John Browett zijn ontslagen bij Apple. Volgens de Wall Street Journal is de reden van hun ontslag een ‘cruciale fout'. Wie werd ontslagen?

Scott Forstall

Scott Forstall -hoofdverantwoordelijke voor het mobiele besturingssysteem iOS X en reeds sinds 1997 aan de slag bij Apple is de laan uitgestuurd.

Reden

Scott Forstall weigerde nl. zijn handtekening te zetten onder een excuserende verklaring omdat Apple Maps vol fouten zat. Na de lancering van vorige maand in het iOS-besturingssysteem wou CEO Tim Cook aan de gebruikers de fout toegeven. Forstall was blijkbaar niet akkoord met de manier waarop Apple hiermee wou omgaan. Uiteindelijk heeft CEO Tim Cook zelf de verantwoordelijkheid genomen en de verontschuldigende brief allen ondertekend.
Scott Forstall is één van de grondleggers van Apples besturingssysteem. Daarom dat dit een groot verlies is voor Apple. Hij blijft voorlopig nog als adviseur fungeren.

John Browett

Verder heeft John Browett, de verantwoordelijke voor de Apple-stores ook zijn ontslag ingediend. In een vorige carriere was Browett actief bij de Britse winkelketen Dixons. Hij stapt al na tien maanden al op.

Reden

Hij had een plan uitgewerkt en reeds in voege laten treden om besparingen uit te voeren op personeelskosten. Met deze nieuwe aanpak zouden parttime medewerkers minder uren moeten draaien. Op zich niets mis mee. Ware het niet hierdoor speculaties in de media kwamen over massaontslagen. John Browett bood zijn excuses aan en de oude aanpak werd opnieuw toegepast.

En verder

N.a.v. deze en een aantal andere verschuivingen bij het topmanagement, krijgen een aantal andere managers meer verantwoordelijkheden.

Zo zal Jonathan Ive, een designer met hoog aanzien binnen Apple, het ontwerp van de gebruikersinterface op zich nemen.
En topmanager Eddy Cue zal Apple Maps, samen met de iOS-spraakfunctie Siri op zich nemen. Hij leidt reeds de divisie voor internetsoftware en online-diensten.

-- -- 
Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan hieronder via Twitter, Facebook of Linkedin. 
Volg je @bloovi al op Twitter? #bloovi