De zomer van 2012, waarin er uitzonderlijk veel sporten op TV te zien zijn, laat 2 opvallende trends zien: Naast een grote stijging in populariteit van grote tweedehands TV-toestellen, is er ook een toename in het aantal mensen dat interesse heeft in sportartikelen. De vele sport op TV inspireert duidelijk tot het zelf actief beoefenen van allerlei sporten. Dat blijkt uit cijfers van 2dehands.be, de grootste zoekertjessite van België.

Olympische Spelen grootste stijger

De sportrubrieken worden veel bezocht op 2dehands.be. Opvallend is dat tijdens en rondom grote sportevenementen de betreffende sporten ook vaker worden opgezocht op de site. Zo zag men achtereenvolgens een piek in zoekopdrachten voor voetbal, tennis en fietsen. En nu beginnen de Olympische sporten steeds populairder te worden op de site.

Ook de term "Olympische Spelen" zelf is sinds begin juli ca. 120% vaker ingevoerd. Veel mensen zijn op 2dehands.be op zoek naar van alles wat met de spelen te maken heeft: van de sporten zelf tot verzamel-items en speciale Olympische video-games.

LED TV's

De verwachting bij 2dehands.be was dat het aantal zoekopdrachten voor grote TV's hard zou toenemen. Dat gebeurde effectief: Sinds begin juni is er ruim 55% meer gezocht in de afdeling TV's dan de maanden ervoor. Met name LED TV-toestellen zijn opvallend populair.

"Dat men door het kijken naar sport zelf ook actiever wordt, is een verrassing voor ons. Zeker gezien het weer dat deze zomer maar niet op gang wilde komen", aldus Michiel van Deursen, directeur van 2dehands.be. "Wel kun je je afvragen of iedereen ook werkelijk door sporten meer beweegt, want de meest populaire sport op 2dehands.be is sinds jaar en dag de vissport."

Top 5 meest populaire soorten sporten

Gemeten in juni-juli 2012
  1. Vissport-hengelsport
  2. Fitness
  3. Vechtsporten
  4. Watersporten
  5. Balsporten


-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi