3 Dingen die Steve Jobs nooit gedaan zou hebben. Maar Apple toch doet:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
3 Dingen die Steve Jobs nooit gedaan zou hebben. Maar Apple toch doet:

Bron foto: Shutterstock

Het is bekend dat Apple's founder Steve Jobs extreem koppig kon zijn. Als hij niet geloofde in een bepaald product dan kwam het ook nooit op de markt. Vandaag zien we dat Apple veel dingen die Steve Jobs aanvankelijk afwees, toch doorvoert. Een overzicht: 

Steve Jobs koppige karakter was meestal wel een goede zaak voor Apple in het verleden. Maar sinds Jobs' dood in 2011 begon Apple steeds meer van Steve's principes naar het verleden te verwijzen. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden: 

Grote iPhones

Tijdens de presentatie van de iPhone 4 gaf Steve Jobs kritiek op grote telefoons en zogenaamde phablets. "De smartphones van Samsung zien eruit als 'Hummers'," vertelde Jobs toen aan een reporter. "Je kan je hand er amper omheen sluiten. Niemand gaat zoiets kopen."

Apple lanceerde een langere iPhone 5 een jaar na Steve's dood. Twee jaar daarna kwam de gigantische iPhone 6 & iPhone 6 Plus op de markt. Die als zoete broodjes over de toonbank gingen. 

Stylus

Er gaan steeds meer geruchten de ronde dat Apple op het punt staat om een iPad Pro te introduceren. Daarbij zou een optionele stylus te koop zijn. Een technologie die Steve Jobs steeds schamper weglachte in het verleden. In 2007 vertelde hij nog op Macworld: "Wie wil er nu een stylus? Je moet hem steeds zoeken, wegstoppen en bovendien maak je veel kans om het apparaat te verliezen. Niemand wil een stylus. Dus gaat Apple er ook geen gebruiken". 

Een andere quote over de stylus was ook te lezen in Jobs' biografie: "God heeft ons 10 stylussen gegeven. Laten we er geen nieuwe uitvinden."

Toch lijkt het erop dat Apple vandaag op het punt staat om een 12.9 inch iPad Pro te introduceren in de lente. Dat blijkt uit verschillende goed ingelichte bronnen zoals top-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities en AppleInsider.

Kleinere Tablets

Steve Jobs zag ook geen heil in kleinere tablets. "10 inch is de minimumgrootte om goede apps te kunnen creëren", vertelde Jobs toen. "Er zijn limieten om elementen dichtbij elkaar te plaatsen op een touchscreen. Gebruikers kunnen amper tap-, flick- of pinchbewegingen maken op een scherm kleiner dan 10 inch."

Een jaar na Jobs' dood introduceerde Apple de iPad mini. Een van de beste iPads die Apple ooit maakte.