3 Tech-Producten die verdwenen in 2014

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
3 Tech-Producten die verdwenen in 2014

Elk jaar komen er nieuwe tech-producten op de markt. Toch zijn er ook heel wat producten die ook verdwijnen. Dit jaar was dat niet anders. Hieronder 3 Tech-producten die sinds 2014 niet langer beschikbaar zijn:

iPod Classic

In het jaar dat de Apple Watch en een nieuwe iPhone het daglicht hebben gezien werd de iPod Classic aan de kant geschoven. In het jaar dat de Digital Crown wordt geïntroduceerd, wordt het iconische clickwheel van de iPod niet langer gebruik door Apple.

Volgens Apple’s CEO is dé hoofdreden van de stopzetten van de iPod Classic dat de onderdelen voor het toestel steeds moeilijker te bemachtigen zijn.

Facebook Poke

Na Facebook’s mislukte overnamebod op SnapChat besloot het om het zelf te proberen en lanceerde het Poke. De foto- en video-app gooide echter geen hoge ogen. Facebook trok de app intussen terug uit de App Store en Google Play Store.

Snapchat ging intussen verder op haar elan en haalde 10 miljard dollar op bij investeerders om haar verdere groei te ondersteunen. Pijnlijk voor Facebook. Kijk maar eens naar het aantal mentions van beide apps: 

MSN Messenger

Sinds 1999 ontpopte MSN Messenger zich als dé referentie onder de chat-apps. De dienst bleef jaren enorm populair bij internetgebruikers. Maar sinds 2011 pakten er zich donkere wolken samen boven de ontwikkeling van de chat-app.

Microsoft had toen immers Skype overgekocht, daardoor was MSN Messenger ten dode opgeschreven. In 2012 maakte Microsoft immers bekend dat het van plan was om MSN Messenger te vervangen door Skype. Op 15 maart 2014 was het zover en werd MSN Messenger definitief afgevoerd. 

Ken jij nog producten die in 2014 werden afgevoerd? Welk product zal jij het meeste missen?