5 Fantastische dingen die je kan doen met Leap Motion

Tom Windels
Door Tom Windels e-Lifestyle
5 Fantastische dingen die je kan doen met Leap Motion

Leap Motion is een technologie die het mogelijk maakt om touchscreens te bedienen zonder het scherm aan te raken. Een klein toestel, in de vorm van een usb-stick, registreert nauwkeurig de bewegingen die je met de handen en vingers maakt.

Om de technologie van Leap Motion visueel uit te leggen, zetten we enkele projecten voor jou op een rijtje:

Robot Control

In onderstaande video is te zien hoe je via Leap Motion een robot kan doen bewegen. De technologie verloopt in dit geval wel nog niet feilloos, af en toe merken we een kleine vertraging op tussen de handelingen van de bestuurder en die van de robot.

Humanelectro

Ryo Fujimoto combineert met zijn project ‘Humanelectro’ elektronische muziek en beatboxen met behulp van de Leap Motion technologie. Met zijn handen is hij in staat om effecten toe te voegen aan zijn sounds.

Coral Painter Freestyle

Corel lanceerde reeds een beta versie van hun product ‘Painter Freestyle’. Met bewegingen vanop afstand kun je zo je meest creatieve creaties op je scherm toveren.

Ball Maze

Ook spelletjes spelen is mogelijk met Leap Motion. Zo kun je het spelbord laten bewegen om zo het balletje naar het middelpunt te krijgen.

Flocking

Met de applicatie ‘Flocking’ kan je jou in een 3D-onderwaterwereld wanen. Door je handen naar rechts of links te bewegen laat je de vissen jouw richting volgen.

Welke van de 5 Leap Motion-toepassingen vind jij indrukwekkend?