5 Verborgen Eigenschappen van iOS 9 die de moeite waard zijn om te ontdekken:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
5 Verborgen Eigenschappen van iOS 9 die de moeite waard zijn om te ontdekken:

Bron foto: Shutterstock

Apple lanceerde onlangs de volgende telg van haar mobiele besturingsysteem: iOS 9. Zoals altijd zijn er een pak nieuwe features en verbeteringen die onmiddellijk opvallen zoals de vernieuwde News-app of het nieuwe San Francisco lettertype. Toch zijn er ook enkele verborgen features te ontdekken in iOS 9. Wij kozen er deze voor je uit: 

1. Wi-Fi Assist

Heb je een erg trage connectie met een Wi-Fi netwerk en is het gsm netwerk sneller?

Vanaf zal je iPhone zelf verwisselen van netwerk zodat je steeds op de snelst mogelijke manier connectie maakt met het internet. 

Eens je Wi-Fi Assist hebt aangezet tenminste.

Dat kan je doen door naar Instellingen -> Mobiel Netwerk te gaan en helemaal naar onder in het menu te scrollen. 

 

2. Meerdere foto's tegelijk selecteren

Stel je wil 50 foto's verwijderen van je iPhone. Vroeger moest je ze een per een aantikken, nu is dat verleden tijd. Met een pinch-beweging kan je nu een pak foto's tegelijk selecteren. Een subtiele update, maar wel erg handig!

3. Laat Siri je stem herkennen

Herken je het probleem wanneer iemand "Hey Siri" (of iets wat erop lijkt) zegt en je iPhone opeens ongevraagd begint te antwoorden? Dat is nu ook verleden tijd. Siri kan vanaf nu jouw stemgeluid herkennen, waardoor Siri voortaan enkel naar jou zal luisteren.

Om Siri jouw stem te laten herkennen hoef je "Hé Siri" activeren in Instellingen -> Algemeen -> Siri. Daarna hoef je gewoon de instructies op het scherm te volgen. Nog iets: Siri spreekt nu ook Vlaams! :)

4. Terugkeren naar de vorige app

Vanaf nu kan je makkelijk terugkeren naar de voorgaande app die je aan het gebruiken was. Handig als je even iets moet opzoeken en daarna terug wil keren naar waarmee je bezig was. Bij het switchen van apps, verschijnt er vanaf nu een "terug knopje" in de linkerbovenhoek - waardoor je makkelijk terug kan switchen naar de vorige app. 

5. Slimme App Suggestie

iOS 9 gaat vanaf nu ook suggesties voor apps geven vanaf je homescreen. Stel dat je elke morgen (of een ander vast tijdstip) de Sporza-app opent, dan zal het Sporza icoontje 's morgens op je homescreen verschijnen.

Nog leuker is dat wanneer je een headset aansluit op je iPhone je onmiddellijk een suggestie zal krijgen om je meest gebruikte Muziek-app te openen. 

iOS 9 is sinds woensdag beschikbaar. Om te updaten dien je naar Instellingen te gaan op je iPhone en daarna op Software Update te klikken. Heb jij nog leuke nieuwigheden ontdekt in iOS 9? Laat het ons weten in de comments!

Meer info: apple.com/ios