5 Gratis apps die jouw hobby omzetten naar een echte business

Thaella Van Den Rijse
Door Thaella Van Den RijseInnoveren
5 Gratis apps die jouw hobby omzetten naar een echte business

Velen hebben de ambitie om van hun hobby ook echt een beroep te maken, maar weten dikwijls niet goed hoe ze hiermee moeten beginnen. De volgende vijf apps bieden de nodige hulp wanneer jij die nodig hebt.

1. Centro Business Planning Tool

Wanneer je moeite hebt om een goed business plan op te stellen, dan kan deze tool jou daarbij helpen. De app gaat door een reeks van vragen over financiën, waardepropositie, doelgroepen, enz.

De app is zodanig opgebouwd, dat als je door alle vragen bent gegaan, dat je op het einde van de rit een miniversie hebt van een business plan, waarmee je dan aan de slag kan gaan.

 

 

 

Download: iOS/Android

2. Weebly

Weebly zorgt ervoor dat je op een snelle en makkelijke manier een website kan opbouwen. Je kan foto’s, tekst en thema’s kiezen en plaatsen zoals jij ze wil. Ook de site updaten is niet moeilijk. Je kan de update via eender welk device uitvoeren en ook je traffic kan je in de gaten houden.

Je zal merken dat de basiszaken voor een goede website gratis zijn, maar wanneer je de smaak te pakken hebt, kan je nog altijd bijbetalen voor de leuke extra’s, zoals een domeinnaam die je zeker niet mag vergeten.

Download: iOS/Android

3. Shake

Shake is een app die je kan gebruiken om deals of contracten te sluiten. Zowel jij als de andere partij kan on the spot, de deal goed – of afkeuren. Er zijn gratis templates beschikbaar die je naar eigen smaak kan inrichten. Je kan zelfs jouw elektronische handtekening in de app zetten.

Download: iOS/Android

4. VarageSale

Voor de lokale handelaren binnen een dorp of gemeente is VarageSale de beste optie. Op deze app staan alle lokale producten handelaars. Je start door jouw onderneming bij de lokale community toe te voegen.

Die community wordt trouwens ook beheerd door een lokaal persoon, zodat alles binnen dezelfde community blijft. Niemand binnen de app blijft anoniem, zodat de drempel om vragen te stellen laag blijft. Je kan ook foto’s toevoegen van je producten, zodat de mensen al weten in welke sector jouw onderneming zich bevindt.

 

 

Download: iOS/Android

5. Zoho

Je kan deze app voor twee verschillende zaken gebruiken. Je kan je facturen bewaren en opmaken, maar ook de status van je betalingen controleren. Je betalingen ontvang je elektronisch via verschillende betaalmogelijkheden, waaronder PayPal en Authorize.net de bekendste namen vormen. Er zijn verschillende templates beschikbaar om facturen op te maken.

Download: iOS/Android

 

Al deze apps zijn natuurlijk beschikbaar voor zowel Android als iOS. Wie dus niet goed wist hoe te beginnen aan een echte onderneming, kan starten met deze apps. Ze zijn alle vijf gebruiksvriendelijk en zetten je als ondernemer aardig op weg.