5 Lessen van een 17-jarig genie die nu al 30.000 dollar per maand verdient

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
5 Lessen van een 17-jarig genie die nu al 30.000 dollar per maand verdient

Terwijl de meeste tieners hun tijd doorbrengen achter spelconsoles, schoolboeken of tijd investeren in een vakantiejob, zijn er ook een paar tieners die totaal anders aanpakken. De 17-jarige Amerikaan Temper Thompson is zo iemand. Temper legde zijn aandacht volledig op geld verdienen via online marketing. Zijn doel? 100 dollar per maand verdienen. 

5 Lessen van een 17-jarige genie:

Temper is nu 17 jaar oud en verkoopt online marketing opleidingen via Kindle publishing (Amazon) en via zijn website. Wat hij tegenwoordig verdient? 30.000 dollar per maand. Meer dan wat een groot deel van de bevolking per jaar verdient.

Internet pionier Joel Comm had een gesprek met Temper en vroeg hem wat hij had geleerd sinds hij zijn focus op online marketing heeft gelegd. Het geheim van zijn succes in 5 lessen: 

1. Start met iets te doen 

De eerste les die Temper heeft geleerd is dat je gewoonweg met iets dient te beginnen.

"Heel wat mensen praten over de dingen die ze allemaal zouden willen doen maar doen weinig om hun dromen te realiseren," zegt Temper. "Als je geen actie onderneemt, zal je nooit succesvol worden."

Het is één ding om ideeën te hebben, je moet ze ook nog uitvoeren. Actie ondernemen is hét pijnpunt bij heel wat mensen. Temper heeft heel snel begrepen dat een idee hebben slechts het startpunt is, de implementering en uitwerking is waar het succes écht in schuilt. 

2. Heb geen angst om te falen

De tweede les die Temper naar voor schuift is om vol te houden en geen angst te hebben om te falen. Hij stelt dat falen menselijk is en ook nodig is om je succes uit te bouwen. Falen is één ding, de uitdaging is om tegenslag om te buigen in succes. En dus is de manier waarop je omgaat met tegenslag cruciaal.

"Te veel mensen proberen iets, falen en geven daarna op. Logisch dat ze niet succesvol worden. Falen is een voordeel, je leert er immers uit. Hierdoor kan je alleen maar beter worden. Volhouden is dus de boodschap," besluit Temper.

3. Blijf gefocust

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen moeite om zich te focussen op slechts 1 ding. Volgens Temper is dat fataal voor je succes.

"Het meest krachtige ding dat je kan doen, is focussen op slechts één ding," zegt Temper. "Je kan slechts groeien indien je erin slaagt om jouw focus te behouden."

4. Ga vooral om met positief ingestelde mensen 

Temper's ouders zijn ondernemers. Ze hebben een coffee shop en zijn gelukkig met hun leven als ondernemer. Ze proberen niet constant om hun zaak uit te breiden. Temper is ambitieuzer en wil blijven groeien. Het opvallende is, dat zijn ouders hem hierin ondersteunen. Niet met financiële middelen, maar wel mentaal. Volgens Temper is zo'n omgeving essentieel om succesvol te worden. 

"Als jouw omgeving negatief ingesteld is en een afkeer heeft voor succes, dan verminderen ze ook jouw kans om succesvol te worden," zegt Temper. "Positief ingestelde mensen zullen je blijven ondersteunen en je helpen om gefocust te blijven."

5. Blijf niet op je lauweren rusten

Een cijfer dat menig investeerder zal interesseren: Temper is erin geslaagd om zijn bedrijf elk jaar 10x te doen groeien. Eens hij zijn doelstelling van 100 dollar per maand had gehaald, zette hij het doel naar 1000 dollar per maand. Eens hij dat doel had gehaald verzette hij zijn doelstelling naar 10.000 dollar per maand. Tegenwoordig is zijn maanddoel vastgesteld op 100.000 dollar per maand. 

"Heel wat mensen halen hun doelstellingen en zijn dan tevreden," zegt Temper. "Als je jouw doelstellingen op tijd bijstelt kan je ervoor zorgen dat je gewoonweg blijft groeien."

Er zullen heel wat mensen zijn die tevreden zullen zijn met 30.000 dollar per maand. Temper Thompson mag dan nog een tiener zijn, hij heeft heel wat waardevolle lessen voor ieder van ons.

Hieronder kan je het volledige interview van Joel Comm met Temper Thompson bekijken: 

bron: joelcomm.com