6 Opmerkelijke nieuwigheden in iOS 9, in GIFs:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
6 Opmerkelijke nieuwigheden in iOS 9, in GIFs:

Bron foto: Shutterstock

Apple lanceert de nieuwste versie van iOS tijdens de herfst. De volgende telg van het mobiele besturingssysteem heeft enkele leuke vernieuwingen in petto. We hebben er voor jou 6 op een rijtje gezet: 

1. Zoeken wordt intuïtiever 

De zoekfunctie onthoudt jouw gewoontes en stelt suggesties voor op basis van voorgaande zoekopdrachten, tijdstip van de dag en nabijgelegen locaties: 

2. Switchen tussen apps wordt makkelijker

Via een swipebeweging kan je erg makkelijk tussen een caroussel van apps scrollen, waardoor je sneller de app die je nodig hebt terug kan vinden. 

3. Siri wordt een pak slimmer

Siri wordt een pak slimmer en kan nu ook contextueel denken. Zo kan je haar vragen voor foto's die genomen zijn tijdens een bepaald tijdstip of kan je ook meer diepgaandere vragen stellen dan voorheen. 

4. Zoeken in Instellingen

Bepaalde instellingen vinden is een pak makkelijker aangezien je via de zoekbalk ook bepaalde instellingen kan opzoeken. Aangezien het menu 'Instellingen' wel erg uitgebreid is, zal deze nieuwigheid je een pak tijd besparen in de toekomst. 

5. Selfies krijgen eigen album

Om je selfies makkelijker terug te vinden gaat de foto's app deze automatisch in een eigen album stoppen. Niets wereldschokkends, maar wel leuk voor diegenen die vaak selfies maken. 

6. Openbaar vervoer in Maps

Apple is begonnen met het toevoegen van vertrek- en reistijden van het openbaar vervoer in haar Maps app. Iets waar concurrent Google al eerder mee begon. Aangezien Apple nog maar net begon met het aanvullen van deze info, zijn enkel de vertrektijden van het openbaar vervoer in erg grote steden toegevoegd.

Apple maakte bekend dat het stelselmatig nieuwe steden zal toevoegen. De vertrektijden van het openbaar vervoer in België zullen dus nog even op zich laten wachten. 

Dé opvallendste features van iOS 9 lijken vooral een slimmere versie van Siri, een betere zoekfunctie en nieuwe multi-tasking eigenschappen te worden. Deze 6 features zijn slechts een greep uit de vernieuwingen. Verwacht wordt dat iOS 9 in de herfst wordt gelanceerd voor het grote publiek. Kan je zo lang niet wachten? Hier kan je je inschrijven voor de publieke beta van iOS 9.