5 Techjobs die binnenkort gigantisch in trek zullen zijn

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Persoonlijk groeien
5 Techjobs die binnenkort gigantisch in trek zullen zijn

foto: shutterstock.com

De Amerikaanse jobwebsite CareerCast heeft een lijst gemaakt van de meest populaire technologiejobs in 2016. De website analyseerde ook welke van die jobs alsmaar meer in trek zijn. Wat bleek? Er sprongen een vijftal jobs met kop en schouders bovenuit.

1. Data scientists, 16 procent groei

foto: shutterstock.com

We weten dat data alomtegenwoordig is. Maar de inzichten die uit data worden gehaald zijn pas écht broodnodig. Daarom is de vraag naar data-analisten gigantisch gestegen. Maar ook in 2017 ziet CareerCast een flinke stijging naar de vraag voor deze profielen. Het aantal jobs voor data-analisten zal volgens de jobwebsite met 16 procent stijgen tegen 2024.

2. Software ingenieurs, 17 procent groei

Steeds meer high-tech bedrijven zijn op zoek naar software die op maat gemaakt wordt voor de klant en consumenten. Een cruciale rol waar software ingenieurs zich als een vis in het water voelen. Tegen 2024 zouden deze profielen immers nog meer gevraagd worden. Verwacht wordt dat het aantal jobs voor software ingenieurs met maar liefst 17 procent zou stijgen.

3. Beveiligingsanalist, 18 procent groei

foto: shutterstock.com

We moeten er geen tekening bij maken. Datalekken duiken elke dag op. Daarom is het geen wonder dat de nood aan beveiliging - en dus ook beveiligingsanalisten - in de lift zit. Daarnaast wordt ook steeds meer data in de cloud gezet, waardoor het potentieel aantal datalekken ook niet te overzien zijn.De vraag naar deze profielen zou met 18 procent tegen 2024.

4. Computersysteemanalist, 21 procent groei

Dit type van analisten worden aangetrokken om computerprogramma’s te analyseren om na te gaan of er problemen zijn met de software. Daarnaast moeten ze hardware- en software kunnen afstemmen op elkaar. Veel gezochte profielen in het huidige tech-landschap. Verwacht wordt dat de vraag naar deze analisten met 21 procent zal groeien tegen 2024.

5. Web Developer, 27 procent groei

Dé job van de toekomst lijkt vooralsnog nog altijd web development te zijn. Deze websitebouwers zijn de grootste groeier. Volgens CareerCast zullen het aantal jobs met maar liefst 27 procent stijgen voor dit type van profielen.

Zelf jouw job van de toekomst ontdekken? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina!