5 Tips om meer volgers te krijgen op Instagram

Lukas De Groodt
Door Lukas De Groodt Innoveren
5 Tips om meer volgers te krijgen op Instagram

Na het maken van een documentaire met Instagram-fenomeen Wesley Glasmacher, raakte ik geïntrigeerd om zelf ook beter te scoren op dit sociale netwerk. Ik vroeg Wesley naar enkele tips om je aantal volgers op Instagram te boosten. Hieronder kan je lezen wat hij me vertelde: 

1. Kies de juiste hashtags

Kies je hashtags, denk er goed bij na. Bijvoorbeeld #sunlight, #reflection en #silhouet en probeer dan te kijken of je dat in één foto kunt vastleggen. Dan heb je in 1 foto; 3 verhalen. Plaats niet bij een foto #likeforlike, #followforfollow Daar help je jezelf niet veel mee vooruit. Wat ook helpt is vragen stellen aan je volgers, vraag ze wat ze van je foto vinden? Probeer ze te prikkelen!

2. Stap uit je comfort-zone

Probeer uit je comfort-zone te stappen. Neem de fiets of de auto en ga nieuw plekken ontdekken. Ga niet altijd naar die ene plek waar je denkt van hier is het goed. Probeer je grenzen te verleggen. Je leert zo stapsgewijs mooiere maar ook minder intressante plekken te ontdekken, dat hoort er nu eenmaal bij. Je moet nog zoveel ontdekken… dus begin er maar aan!

3. Denk na over de timing

Denk na over wat je plaatst en wanneer. Het is niet echt een goed idee om een foto om 2 uur te posten maar je moet er ook geen 5 plaatsen per dag. Meestal plaats je 1 foto per dag. En dat doe je dat het beste ’s avonds. Er zijn dan meer mensen online en zo zijn er dus meer die jouw foto kunnen liken. Ook de hastags werken dan beter. De mensen in Amerika zijn rond 7-8 uur Belgische tijd namelijk nog actief op Instagram.

4. Vertel iets over je foto

Probeer iets te vertellen d.m.v.van een foto, #storytelling. Je foto kan meer betekenen als je er iets leuks bij vertelt. Bijvoorbeeld een leuke weetje of vertel met wie je er was en wat je daar deed. Kortom vertel wat over de foto die je hebt gemaakt.

5. Centraliseer je hashtags

Probeer meerdere details samen te zetten, bijvoorbeeld chasinglight,fog,reflection. Dat zijn 3 natuurelementen die het goed op Instagram. Probeer ze samen te trekken. Zet deze natuurelementen dan ook bij je hastags: #chasinglight, #fog, #reflection

Heb je zelf nog meer tips? Laat het zeker weten in de comments! Op Instagram kan je mij hier volgen. 

foto: shutterstock