Op 21 september vindt de 5e editie van TEDx Flanders plaats in de stadsschouwburg in Antwerpen. Conferenties van TEDx worden wereldwijd beschouwd als broedplaatsen voor creatieve en innovatieve oplossingen die de wereld verbeteren. Ondermeer Europees Commissaris voor Milieu, Janez Potočnik en innovatiespecialist Jef Staes zijn spreker op deze editie.

“Wij zijn er bijzonder trots op dat we dit jaar opnieuw eminente sprekers zoals Janez Potočnik en Jef Staes mogen verwelkomen” vertelt Hans Smellinckx, een van de initiatiefnemers van de Vlaamse TED-variant. Potočnik is momenteel EU-commissaris voor Milieu en gelooft dat de toekomst van Europa ligt in het uitwisselen van kennis en ideeën. Hij zet in zijn beleid dan ook sterk in op onderzoek en ontwikkeling en meer specifiek vanuit zijn passie voor het milieu”.

Belgen als Jef Staes en Yves Desmet van de partij

Een andere spreker is de Belg Jef Staes. Jef Staes, auteur van ‘The Red Monkey, my organisation is a jungle’, is een autoriteit op het vlak van innovatiemanagement en daagt bedrijven en organisaties uit om zich sneller aan te passen aan de uitdagingen van een maatschappij die steeds sneller evolueert. Verder verschijnen Markus Hehn (specialist in zelflerende systemen) en Yves Desmet (hoofdredacteur De Morgen) op het podium van TEDx Flanders.

Terug naar de essentie

“Met TEDx Flanders willen we CEO’s, wetenschappers, creatievelingen, filantropen en alle andere TEDx fans inspireren en activeren om creativiteit een (nog) prominentere plaats in hun leven te geven,” zegt Christophe Cop , mede-initiatiefnemer en curator van TEDxFlanders. “Met het centrale thema van deze 5e editie, “Naked” , willen we terug naar de essentie van TEDx: “ideas worth spreading” zonder veel franje, toeters of bellen”.

Speciaal kinderprogramma

Speciaal voor kinderen tussen 8 en 16 jaar is er die dag TEDxYouth. De deelnemers zullen er door getalenteerde denkers en doeners uitgedaagd worden met een dagprogramma dat inspirerende gesprekken en verhalen inhoudt, aangevuld met een interactieve mix van fun en leeftijdsgeschikte activiteiten.

TEDx Flanders is te volgen twitter (@TEDxFlanders), facebook of Youtube.

Meer info omtrent de sprekers vind je hier, voor info over tickets kan je hier terecht.