6 Tips om jouw batterijcapaciteit te vergroten in iOS 7.1

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
6 Tips om jouw batterijcapaciteit te vergroten in iOS 7.1

Apple heeft met iOS 7.1 verschillende verbeteringen aangebracht. Toch zijn er voor sommigen ook zaken slechter geworden. Zo klagen vele gebruikers van een verminderde batterij-capaciteit op hun iOS-toestel. Hier 5 tips om jouw batterij langer te laten meegaan:

1. Doe de test

Als je het gevoel hebt dat jouw batterij sneller leegloopt dan voorheen kan dat aan verschillende factoren liggen. Zo is het mogelijk dat je jouw smartphone meer gebruikt dan voorheen om bijvoorbeeld alle nieuwigheden van iOS 7.1 te ontdekken en er dus eigenlijk niets mis is met je toestel.

Uit testen van Ars Technica blijkt dat iOS 7.1 wel degelijk verantwoordelijk is voor slechtere batterij prestaties: 

Om te kijken of er echt een probleem is met jouw batterij, is het best om jouw telefoon enkele minuten neer te leggen en sporadisch te kijken hoe snel jouw batterijcapaciteit zakt als je het toestel niet gebruikt. Als de capaciteit in enkele minuten daalde zonder dat je het toestel gebruikt, is er een probleem.

2. Sluit veel verbruikende apps

Eens je een applicatie op je iPhone hebt geopend blijft deze draaien op de achtergrond. Meestal draait zo’n applicatie in stand-by modus, maar worden er in sommige gevallen toch nog gegevens verzonden of ontvangen.

Daarom loont het zeker de moeite om regelmatig openstaande apps te sluiten als je ze niet gebruikt. Dat kan je doen door te dubbelklikken op de homebutton. Je zal zien, dat je batterij een stuk langer meegaat als je hiervan een gewoonte maakt.

Welke apps moet je dan sluiten? Vooral VoIP-apps (Skype), Navigatie- & Streaming-apps vragen erg veel van jouw batterij. Ook apps zoals Facebook staan erom gekend om erg veel te verbruiken.

3. Zet automatische downloads uit

Laat je iOS-toestel geen automatische downloads doen. Momenteel zet iOS standaard Background App Refresh standaard aan. Dat zorgt ervoor dat downloads en apps automatisch gebeuren op de achtergrond.

Bij Instellingen - Algemeen - Ververs Apps op achtergrond kan je instellen welke apps data kunnen afhalen op de achtergrond. Je kan er ook voor kiezen om dit helemaal niet toe te laten.

4. Vervang de officiële Facebook app door een webapp

In het geval van Facebook is het slim om de web-applicatie van Facebook te gebruiken in de plaats van de officiële Facebook app. Hier kan je lezen hoe je de officiële Facebook-applicatie kan vervangen door de minder verbruikende webapplicatie. 

5. Restart regelmatig

Soms kan je iOS-toestel heropstarten al wonderen doen. Op die manier worden alle processen gesloten en worden processen die veel stroom verbruiken automatisch afgesloten.

6. Herstel jouw iOS-apparaat als nieuw toestel

Het feit dat apparaten een worden hersteld met behulp van een backup uit het verleden, is volgens iMore de grootste reden dat jouw iOS-toestel te maken krijgt met batterij-problemen. De oplossing? Het toestel herstellen & instellen als een nieuw apparaat. Je batterij capaciteit zal dramatisch beter zijn.

Het nadeel: je zal veel gegevens kwijt zijn. Gelukkig kan je via iCloud (als het correct is ingesteld) al jouw eerdere iTunes-aankopen, foto’s en mails terugzetten.

Hier hoe je jouw iOS-device kan herstellen en instellen als een nieuw toestel

Als je nog steeds batterij problemen blijft ondervinden, ga je best langs bij jouw Apple verdeler.