7 tips over Airplane Modus die je nog niet wist

Lisa Leysen
Door Lisa Leysen Innoveren
7 tips over Airplane Modus die je nog niet wist

De airplane modus in je iPhone dient uiteraard om in te schakelen wanneer je met het vliegtuig reist of wanneer je niet veel batterij wil verbruiken. Deze simpele switch heeft ook nog andere verrassende en gebruiksvriendelijke voordelen:

1) Je kan op Wi-Fi surfen.

In vliegtuigmodus is het niet mogelijk om op 3G of 4G te surfen maar wel om Wi-Fi te gebruiken. Wanneer je de airplane modus ingeschakeld hebt, is Wi-Fi automatisch uitgeschakeld. Je kan de Wi-Fi dan gewoon weer aanzetten en verbinding maken met een draadloos netwerk in de buurt.

2) Het is mogelijk om in je mailbox e-mails te typen en in je outbox te bewaren, ook zonder Wi-Fi in de buurt.

Hoe doe je dat?

  • Je schakelt de airplane modus in, zo is de Wi-Fi ook automatisch uit.
  • Je gaat naar de mailbox app.
  • Wanneer je je mailbox wil openen, krijg je de melding of je de instellingen wil aanpassen, klik op ´settings´ maar wijzigt niks. Klik dit scherm gewoon weg met de home-button en open je mailbox opnieuw.
  • Je zal toegang hebben tot je inbox en nu kan je een nieuwe e-mail typen.
  • Om deze e-mail op te slaan in je outbox moet je duwen op ´cancel´  en vervolgens op ´save´. Nu is je e-mail opgeslagen en kan je die later verzenden. 

3) Je kan gebruik maken van Bluetooth in airplane modus.

Net zoals bij Wi-Fi kan je de bluetooth aanzetten nadat je je smartphone in airplane modus hebt gezet.

4) Airplane modus blokkeert pop-up advertenties van gesponsorde spelletjes.

Wanneer je de deze modus inschakelt dan krijg je geen pop-up advertenties meer. Let er ook op dat er geen verbinding met Wi-Fi is en dat je geen internet nodig hebt om je spelletje te kunnen spelen. Deze pop-ups verschijnen niet op je scherm omdat er geen internetverbinding actief is, en laat dat nu net hetgene zijn wat pop-ups nodig hebben.

5) Batterij laadt sneller op

Je batterij laadt sneller op in airplane modus, bijna twee keer zo snel dan wanneer de airplane modus uit staat.

6) Batterij gaat langer mee.

“No sh*t Sherlock?!” hoor ik je denken. Dit combineer je best met het verminderen van het contrast bij ´contrast & brightness´ in de instellingen. Zo kan je nog wel even doorgaan met je smartphone, in airplane modus natuurlijk.

7) Geen storingen in je speakers wanneer je aansluit op een docking station

Wanneer je je iPhone aansluit op een docking station voor iPod is het best om dan ook gebruik te maken van de airplane modus. Zo voorkom je storingen in de speakers.