7 Verborgen features in iOS 10 die je waarschijnlijk nog niet hebt ontdekt:

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
7 Verborgen features in iOS 10 die je waarschijnlijk nog niet hebt ontdekt:

Apple introduceerde deze week de nieuwste upgrade van iOS. Volgens de technologiegigant 'de grootste update tot hier toe'. Ondanks dat er veel nieuwe zaken te vinden zijn, zitten ook heel wat nieuwigheden goed verstopt. Wij gingen op onderzoek uit en ontdekten 7 leuke features. Een overzicht: 

1. Siri weet waar je wagen geparkeerd staat

Je iPhone weet vanaf iOS 10 weet wanneer je in de auto zit, en wanneer je te voet je weg verder zet. Daarom kan je nu aan Siri vragen waar je je wagen hebt geparkeerd, je krijgt de locatie op een kaart te zien en kan ook makkelijk de routebeschrijving naar je geparkeerde wagen activeren. Handig voor verstrooide professors zonder richtingsgevoel! :)

 

2. Je kan je in één klik uitschrijven voor promo-mails

In e-mails die over een uitschrijf-link beschikken krijg je nu een uitschrijf-knopje te zien. Op die manier kan je je supersnel uitschrijven voor bepaalde mailings. Handig! 

3. Ontdek je ongelezen mails in een oogopslag

Wanneer je jouw mailbox opent in iOS zal je linksonderaan een filter-icoontje te zien krijgen. Door daar op te klikken kan je onmiddellijk al je ongelezen e-mails tevoorschijn toveren. 

4. Je kan eindelijk apps verbergen die je niet gebruikt 

Als je geen fan bent van Apple's standaard apps zoals 'Rekenmachine', 'Aandelen' of 'Kompas' kan je deze vanaf nu ook verbergen. Dat doe je zoals je altijd al apps hebt verwijderd van een iPhone: je houdt een bepaalde app ingedrukt en klikt op het kruisje. Indien je dat wenst kan je de stock-apps snel weer terugbrengen via 'Instellingen'. 

5. De Camera-app onderbreekt niet langer je muziek

Apple heeft ervoor gezorgd dat je muziek niet langer wordt onderbroken wanneer je de camera-app opent. Dat kon in het verleden best verbelend zijn. Tenzij je een Live-foto of een video schiet wordt de muziek nooit meer onderbroken. 

6. Sluit alle notificaties in één klik

Vanaf nu kan je al je notificaties in één keer verwijderen. Toch als je een iPhone 6S of later hebt - die uitgerust is met de 3D-touch functie. Als je een 'hard press' uitvoert op het X-symbool bovenaan je notificatielijst krijg je de optie om alle notificaties te verwijderen. Handig voor op moment dat je gerust gelaten wil worden! 

7. De oude unlock methode terug instellen

Een van de eerste veranderingen in iOS is de nieuwe manier om je iPhone te unlocken. Vroeger hoefde je gewoon een vinger op de Touch ID sensor te houden om te unlocken, vanaf iOS 10 dien je ook op de knop te klikken. Het duurt even om eraan te wennen. Wil je dat niet? Dan kan je naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Thuisknop gaan. Daar kan je "Plaats vinger om te openen" aanvinken om terug naar de vroegere setting te gaan. 

Als je nog leuke features ontdekt. Laat het ons weten in de comments!