Dankzij een tweet van steenrijke investeerder Carl Icahn sloegen de aandelen van Apple op hol. “Het  Apple-aandeel wordt ondergewaardeerd,” zei hij op Twitter. Waardoor het aandeel plots met 4,75% steeg.

Miljardair Carl Icahn is in het bezit Apple-aandelen ter waarde van 1 miljard dollar. Zijn tweet heeft alvast voor meer vertrouwen in het Apple-aandeel gezorgd.


In de tweet laat Icahn uitschijnen dat hij na een gesprek met Apple CEO Tim Cook zeker was dat het Apple aandeel veel te laag staat. Dat zou kunnen betekenen dat hij een sterk vertrouwen heeft in Apple’s aankomende vernieuwingen & nieuwe producten.

17,1 miljard dollar waardestijging na 1 tweet

Het is opmerkelijk dat het effect van de tweet zorgde voor een waardestijging van het Apple-aandeel met 4,75% of een slordige 17,1 miljard dollar. In een interview met The Wall Street Journal vertelde Icahn dat hij verwacht dat het Apple aandeel binnenkort weer zal stijgen. “We denken dat het aandeel minstens $625 waard is”.

AAPL Chart

AAPL data by YCharts

Wachten tot September

Apple stond al eens eerder op een recordhoogte van $705 per aandeel toen het de iPhone 5 aankondigde in september vorig jaar. Het blijft dus afwachten wat Apple binnenkort zal introduceren. Zo wordt verwacht dat Apple op 10 september haar nieuwe iPhone gaat voorstellen.