Accent Jobs lanceert innovatieve sollicatie-app gebaseerd op Tinder

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Accent Jobs lanceert innovatieve sollicatie-app gebaseerd op Tinder

Uitzendbureau Accent Jobs lanceert SWOP, een mobiele app waarmee je sneller een nieuwe job kan vinden. Het enige wat je moet doen is een selfie maken, je gegevens invullen en swipen tussen de verschillende jobs. SWOP is gebaseerd op het mechanisme achter de populaire dating-app Tinder. 

Solliciteren vanuit de app

Een nieuwe job vinden is tegenwoordig niet makkelijk. Accent Jobs heeft daarom SWOP gelanceerd. Met de app kan je op een sneltempo een hele reeks openstaande vacatures bekijken. Dat doe je door simpelweg te swipen tussen de verschillende vacatures bij jou in de buurt. Solliciteren doe je rechtstreeks vanuit de app. 

Drempel om te solliciteren wordt verlaagd

"Bij het solliciteren op dag van vandaag is er een zekere afstandelijkheid. Wij maken gebruik van gamification door selfie, swipen en badges die verdiend kunnen worden. Hierdoor wordt de drempel serieus verlaagd en kan solliciteren van overal gebeuren," zegt Peter Ingelbrecht, Chief Innovation Officer bij Accent Jobs. 

Accent Jobs haalde de mosterd voor het swipen tussen jobs bij de populaire dating-app Tinder - waar je ook kan swipen tussen verschillende singles die een mogelijke match kunnen zijn. Solliciteren krijgt ook een fun-kantje doordat je badges kan verdienen als je de app gebruikt. Net zoals in de populaire apps Swarm & Foursquare.

De app kwam tot stand samen met nextapps, een jonge start-up uit Lokeren. Hieronder kan je de app downloaden: