8 simpele conversatiestarters die je volgende netwerkevent een pak minder ongemakkelijk maken

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Persoonlijk groeien
8 simpele conversatiestarters die je volgende netwerkevent een pak minder ongemakkelijk maken

Bron foto: Shutterstock

Netwerken op events, voor veel mensen niet meteen een favoriete bezigheid. Hoe geraak je aan de praat met al die wildvreemde mensen? Eigenlijk moet je het niet te ver gaan zoeken. Vaak kan je met een simpele vraag al een heel gesprek op gang brengen. Hier zijn negen simpele conversatiestarters die altijd werken:

1. “Hoi, ik ben …”

Ok, deze is dus géén vraag. Maar wél de gemakkelijkste manier om een gesprek te beginnen. Zorg wel dat je ook al iets klaarhebt voor na het voorstellingsrondje.

2. “Heb jij ook problemen met de WiFi/Weet jij het wachtwoord van de WiFi?”

Ah, draadloos internet, even onmisbaar als lucht lijkt het wel soms. Voordeel: iedereen kan er over meepraten. Begin je gesprek dus met een van deze vragen en ga daarna verder over gedeelde WiFi-frustraties.

3. “Dat eten/drankje ziet er lekker uit. Vanwaar heb je dat gehaald?”

Veel mensen vinden het fijn om complimenten te krijgen, ook al gaat het over de gin-tonic in hun hand. Bovendien kan je dan inhaken op hun uitleg over het eten/drinken. Vertel bijvoorbeeld waar je de best gin-tonic ooit gedronken hebt.

Netwerken mensen

Bron foto: Shutterstock

4. “Kwamen jullie allemaal tesamen, of hebben jullie elkaar hier ontmoet?”

Dit is een fantastische manier om iedereen meteen bij de conversatie te betrekken. En hoe meer mensen in een groepje staan te babbelen, hoe beter. Zo kan je kiezen tot wie je je richt.

5. “Heb je spreker X gehoord?”

Gebruik iets dat jullie gemeen hebben. Het is een goed beginpunt, want je kan er veel kanten mee uit. Wat vond je van zijn talk? Heb je hem al ooit eens horen spreken? Heb je al iets van zijn werk gelezen?

6. “Ben je ooit al naar dat cafeetje/restaurant hier wat verderop geweest?”

Als je de stad niet kent, dan kan je zo nieuwe plaatsen ontdekken. Als je de stad wel kent, kan je goede tips geven. Hoe dan ook, deze soort van gesprekken levert je iets op en zijn een goede manier om een conversatie mee te starten.

Netwerkende zakenmensen

Bron foto: Shutterstock

7. “Jullie zien eruit alsof jullie een boeiend gesprek aan het voeren zijn. Vinden jullie het erg als ik meepraat?”

Niemand gaat je dat weigeren. Kies dan wel een groepje dat écht een geanimeerde conversatie aan het houden zijn.

8. “Spreek jij op dit event?”

Is het antwoord nee, vraag dan naar wie hij of zij komt kijken. Is het antwoord ja, vraag dan wanneer hij of zij spreekt en over wat het gaat. Is de talk al voorbij, vraag dan een korte samenvatting en of je het soms ergens online kan bekijken. Tenzij je het zelf zag, dan praat je natuurlijk daarover. 

Welke conversatiestarters gebruik jij meestal? 

Bron: Business Insider