Al vliegend naar jouw werk? Het is niet meer ondenkbaar

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Al vliegend naar jouw werk? Het is niet meer ondenkbaar

Thorstin Crijns, een Brabander heeft na lang zwoegen een quadcopter ontworpen, zwaar genoeg om een mens te vervoeren. De wereld wordt opeens wel heel futuristisch met deze vliegende wagen. We spraken nog maar over pakjes bezorgen met drones, als Thorstin Crijns het al een stapje verder brengt.

Het brein achter de uitvinding

Thorstin Crijns, een Nederlandse Software Engineer kwam een aantal jaren terug op het idee om een drone te ontwerpen, groot genoeg om een persoon te vervoeren. Om zijn droom te kunnen realiseren, moest hij heel wat moeilijke wiskundige berekeningen maken. Iets wat hij niet gewoon was van doen, zegt hij zelf.

"Tegen 2035 zullen er meer dan 54 miljoen zelfrijdende auto's op onze wegen te vinden zijn. Dit zal een grote impact hebben op het aantal verkeersdoden en het milieu," zegt Diamandis.

Lees hier de toekomstvisie van Peter Diamandis over de transportsector.

Na een aantal kleinere prototypes wist hij precies hoeveel motors er nodig waren, hoe de constructie moest gebouwd worden en waar hij allemaal mee moest rekening houden.

In het filmpje hieronder kun je zien dat zijn Quadro UAS hem een aantal seconden in de lucht kan houden. Iemand over een langere afstand vervoeren, zal nog niet voor meteen zijn. De batterijen raken namelijk aan een snel tempo leeg.

Het moment waar niet alleen vogels kunnen vliegen komt blijkbaar steeds dichterbij!