Alles wat je moet weten over Android L

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Alles wat je moet weten over Android L

Google heeft haar nieuwste versie van Android gelanceerd. L een afkorting voor Lolipop en wordt een volledige stijlbreuk met voorgaande versies van Android. Zo krijgt Android L een nieuw design, notificatie systeem én tal van andere verbeteringen. Hier alles wat je moet weten over de nieuwste versie van Android:

Releasedate: 'in de komende weken'

Android L is de grootste nieuwe update ooit voor Android, Google’s mobiele besturingssysteem. Zo zijn er maar liefst 5000 nieuwe API’s, een volledig nieuw design én een nieuw notificatiesysteem.

Een expliciete releasedatum heeft Google nog niet vrijgegeven. Google gaf wel al mee dat Android L in de komende weken wordt uitgerold voor de Nexus 4, 5, 7, 10 en Google Play edition-toestellen. Niet alle Android-devices zullen Android L ondersteunen. 

HTC, Motorola & OnePlus lieten ook al weten dat ze Android L automatisch zullen uitrollen naar bepaalde devices in de nabije toekomst. 

Material design & Notificaties

De grootste verbetering is dat Android L werkt op verschillende platformen. Als je naar een liedje luisterde op je smartwatch, kan je verder luisteren op je tablet of laptop. Dat geldt ook foto’s, zoekgeschiedenis, openstaande websites en meer.

Ook het design is consistent over de verschillende devices heen. Dat noemt Google Material Design. Bovendien zijn er ook meer geavanceerde privacy- en notificatie settings. Zo kan je nu notificaties snel blokkeren indien je niet wil gestoord worden.

Batterij

Android L laat je ook toe om je batterij beter te laten presteren. Zo kan je jouw gadget nu 90 minuten langer gebruiken met de nieuwe ‘battery saving mode’. Het is ook mogelijk om verschillende accounts op jouw Android-devices te zetten. Er is zelfs een gast-modus indien je jouw je even tablet of smartphone even wil uitlenen aan iemand anders. 

Benieuwd naar hoe Android L eruit ziet? Marques Brownlee, een van de bekendste tech-reviewers van het moment, testte Android L uitvoerig en zette zijn 5 favoriete eigenschappen op een rijtje:

Alle specificaties over Android L kan je hier vinden