Amazon: klaar om binnen het jaar pakjes te leveren via drones

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Amazon: klaar om binnen het jaar pakjes te leveren via drones

E-commerce gigant Amazon zou binnen het jaar kunnen beginnen met het leveren van pakjes via drones. "Van zodra de wetgeving klaar is, zullen we beginnen met het leveren via drones in de VS," vertelde Amazon's topman Paul E. Misener aan het Amerikaans parlement. DFederal Aviation Administration (FAA) zou de wetgeving rond droneleveringen dit jaar finaliseren. 

Binnen de 30 minuten aan de deur geleverd 

Amazon zou binnen het jaar kunnen starten met het leveren van pakjes via drones in de Verenigde Staten. Dat verklaarde Amazon-topman Paul E. Misener aan het Amerikaans parlement. "Ons drones-programma (Prime Air) zal klaar zijn om uit te vliegen vanaf we daar de toestemming voor krijgen," zegt Misener.

Amazon zou van plan zijn om pakjes te leveren binnen de 30 minuten na aankoop via drones. De dienst zou Prime-Air gaan heten. Of Prime-Air er effectief komt in de VS hangt af van hoe streng de regelgeving van de FAA zal worden. 

Geruchten sinds 2013 

Amazon maakte eind 2013 bekend dat het plannen had om pakjes te leveren met behulp van drones. De huidige generatie pakjes-drones van Amazon zouden snelheden halen van 80 km/u en zullen in staat zijn om 86 procent van Amazon's inventaris te leveren. De drones zouden in staat zijn om pakjes tot 2,5 kilogram te vervoeren. 

Of de dienst er effectief komt, ligt nu helemaal in handen van de Amerikaanse FAA. Eind dit jaar zou er duidelijkheid moeten zijn. Amazon is er in ieder geval klaar voor. 

bron: Fox News