Amazon experimenteert met delivery drones

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen E-commerce
Amazon experimenteert met delivery drones

Amazon is de laatste maanden druk in de weer geweest met het testen van delivery drones. De e-commerce gigant wil binnen de 5 jaar robots op grote schaal inzetten om pakketjes te leveren. Dat vertelde Amazon CEO Jeff Bezos aan de Amerikaanse TV-zender CBS.

Prime Air

De dienst zal Prime Air gaan heten en was al een tijdje in ontwikkeling in de R&D-labs van Amazon. Bezos vertelde er wel bij dat het nog enkele jaren zou duren eer de drones volledig zelfstandig zullen kunnen opereren. Amazon is het nu op kleine schaal aan het testen, en is ook bezig om de regelgeving rond het leveren met drones nader te bekijken.

Maximaal 2,3 kilogram

De drones zullen enkel kleine pakketjes kunnen leveren met een maximum gewicht van 2,3 kilogram. Volgens Bezos zijn dergelijke pakketjes het merendeel (86%) van de totale verzonden goederen via Amazon. 

Leveren in 30 minuten

De drones kunnen leveren in een straal van 16 kilometer afstand van een logistieke hub van Amazon. Op deze manier zou het zo'n halfuur duren om een pakketje te leveren. „In stedelijke gebieden kunnen we dus heel wat pakketjes afleveren met drones,” zegt Amazon CEO Jeff Bezos.

Wat denk jij over deze manier van leveren?