Amazon gaat pakjes leveren met drones vanaf oktober

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Amazon gaat pakjes leveren met drones vanaf oktober

Amazon wil haar pakjesdienst via drones, Amazon Prime Air, testen in India. Het land heeft immers nog geen concrete wetgeving rond drones en zou daarom een ideale testlocatie zijn. Amazon zou in oktober al van start willen gaan. Dat schrijft The Economic Times.

Amazon Prime Air

Volgens The Economic Times zou Amazon Prime Air lanceren in Mumbai & Bangalore. Volgens de krant wil Amazon nog in oktober van start gaan in beide steden. 

Mensen die shoppen met Amazon Prime Air krijgen hun producten 30 minuten later geleverd door een drone. Dat geldt voor pakjes tot 2,26 kilogram. Zo’n 86% van Amazon’s producten weegt minder en zou daarom in aanmerking komen om via drones geleverd te worden.

Amazon introduceerde Prime Air in 2013 maar raakte kort daarna in de problemen met de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Zo is het commercieel gebruik van drones verboden in de meeste staten in de VS.

Wettelijk in orde

In India is er nog geen concrete regelgeving rond het gebruik van drones, al zou het land daar wel mee bezig zijn. „Amazon zal geen wetten overtreden als het Amazon Prime lanceert in India,” zegt Bharat Malkani, een Indiase luchtvaart expert & CEO van Max Aerospace in Mumbai.

Een pizza restaurant uit Mumbai probeerde al eerder om pizza’s te leveren via drones. Dat liep niet van een leien dakje. Zo stelde de politie onmiddellijk een onderzoek in nadat de drone met een lege pizzadoos voorbij vloog. Het restaurant was toen bezig met het schieten van een promovideo.

Benieuwd om te zien wat Amazon gaat doen!