Met deze drone wil Amazon binnenkort jouw pakjes afleveren

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Met deze drone wil Amazon binnenkort jouw pakjes afleveren

Toen Amazon haar delivery drone voorstelde dacht iedereen dat het om een een aprilgrap ging. Snel werd duidelijk dat het pure ernst was. Amazon zet in op drones, en binnenkort zullen deze pakjes bij je thuis leveren. Met een radicaal nieuw design voor de drone zet Amazon nu haar ambities extra in de verf. 

Jeremy Clarkson introduceert de nieuwe Prime Air drone:  

Amazon heeft de nieuwe drone voorgesteld door een video en hoge resolutiefoto's kenbaar te maken aan de wereld. De e-commerce gigant trommelde ook ex-Top Gear gezicht Jeremy Clarkson op om het introductiefilmpje van de drone in te blikken: 

Amazon's nieuwe drone ziet er compleet anders uit. Het stapte af van het quadcopter design en koos voor een drone die verticaal opstijgt, maar dan tijdens zijn vlucht overschakelt naar een horizontale vliegmodus. In de video legt Clarkson uit dat Amazon werkt aan verschillende modellen die naargelang de situatie kunnen worden ingezet. 

"Prime Air drones zullen binnenkort de normaalste zaak van de wereld zijn"

Bovendien zijn de drones ook uitgerust met een technologie die hun in staat stelt om andere objecten zoals een luchtballon te vermijden. De nieuwe drone zou ook een pak verder kunnen vliegen en zou ook een pak veiliger zijn dan voorheen.

"Prime Air drones zullen in de nabije toekomst als normaal beschouwd worden in het straatbeeld en zullen simpelweg gezien worden als vrachtverkeer, maar dan in de lucht," zegt een Amazon-woordvoerder aan TechCrunch.   

Wanneer die dag er precies komt is nog niet duidelijk. Zo moeten er nog tal van knopen doorgehakt worden eer pakjes via drones kunnen geleverd worden. Dit is hoe de eerste generatie van Prime Air drones eruit zag: