Twee maand na zijn aantreden bracht de nieuwe Android-baas voor de eerste keer zijn visie op de toekomst. In een interview met Wired antwoordde Sundar Pichai onder andere op de vraag waarom Google twee besturingssystemen tegelijkertijd ontwikkelt.
 

Zo ontwikkelden ze naast het succesvolle besturingssysteem Android ook 'Chrome OS'. Dit zijn beide, grote en open platvorms die heel snel groeien. Ze zijn beiden innovatief en laat de gebruikers toe de keuze te maken tussen twee heel degelijke besturingssystemen.

Apple

De Android-baas vergelijkt ze met Apples OS X en iOS, die ook naast elkaar bestaan. "Gebruikers zijn geïnteresseerd in applicaties en diensten, niet in besturingssystemen", stelt hij. Ook stelt het Google in staat om zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden.

Facebook Home

Pichai vertelt ook over Facebook Home, wat een soort Android-skin heeft. "We voelen ons heel vereerd dat Facebook meteen aan
Android dacht. Zo willen we dat Android altijd makkelijk aan te passen is en verwelkomen we graag innovatie. Wat het product zelf betreft, denk ik dat de tijd zal uitwijzen of Home een succes wordt."

Geheim Project

Om af te sluiten vroeg Wired naar de volle agenda van de Android-baas. Hoe kan hij dit nu allemaal managen? "I have a secret project which adds four hours every day to the 24 hours we have. There’s a bit of time travel involved." antwoordde hij mysterieus.