Apple bevestigt: iPhone 6S vanaf 9 oktober beschikbaar in België en Nederland

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Apple bevestigt: iPhone 6S vanaf 9 oktober beschikbaar in België en Nederland

Apple heeft zonet bekend gemaakt dat de iPhone 6S vanaf 9 oktober naar België & Nederland (en 38 andere landen) komt. Daarnaast vertelt het ook dat de nieuwste versie van de iPhone een absoluut record heeft verbroken. Zo zijn tijdens het openingsweekend maar liefst meer dan 13 miljoen exemplaren van de nieuwste iPhone verkocht. 

Tim Cook: nog nooit zo'n succesvolle iPhone launch gezien

“De verkoop van iPhone 6s en iPhone 6s Plus is fenomenaal. Nog nooit eerder in de geschiedenis van Apple is een product in het eerste weekend zo goed verkocht", aldus Tim Cook, CEO van Apple. “De klanten zijn dolenthousiast, met name over 3D Touch en Live Photos, en we kunnen bijna niet wachten om de iPhone 6s en iPhone 6s Plus op 9 oktober aan klanten in nog veel meer landen aan te bieden."

Volgens Apple gingen maar liefst 13 miljoen exemplaren van de 6S over de toonbank tijdens het openingsweekend van de iPhone 6S. 

Beschikbaar in 130 landen tegen eind 2015

Vanaf 9 oktober zijn iPhone 6s en iPhone 6s Plus in nog eens meer dan 40 landen verkrijgbaar, onder andere Andorra, België, Bosnië, Bulgarije, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Groenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, de Malediven, het eiland Man, Mexico, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Taiwan, de Tsjechische Republiek, Zweden en Zwitserland.

Op 10 oktober komen daar Bahrein, Jordanië, Koeweit, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten bij. iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn vanaf vrijdag 16 oktober verkrijgbaar in India, Maleisië en Turkije, en aan het eind van het jaar in meer dan 130 landen in totaal.

In België zijn de nieuwe iPhones vanaf 9 oktober ook verkrijgbaar via Base, Proximus, Mobistar, Telenet en bepaalde erkende Apple resellers. Meer info: apple.com/benl