Tim Cook en Eric Schmidt investeren in douchekop die 70 procent minder water verbruikt

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Tim Cook en Eric Schmidt investeren in douchekop die 70 procent minder water verbruikt

Apple CEO Tim Cook, Eric Schmidt en tal van andere grote namen hebben geïnvesteerd in Nebia; een start-up die douchen heeft heruitgevonden. Nebia gebruikt 70 procent minder water en gebruikt een revolutionaire technologie om water te 'atomiseren'. De start-up heeft haar project nét gelanceerd op Kickstarter en haalde intussen al meer dan 900.000 dollar op. 

Waarom Nebia?

Als eigenaar van een saunacomplex in Mexico City zocht Carlos Gomez Andonaegui naar een oplossing om minder water te verbruiken. Mexico City heeft immers weinig natuurlijke waterbronnen in de buurt en telt 20 miljoen inwoners, waardoor water er erg duur is. Andonaegui droomde dat er een oplossing zou komen. Dat was 5 jaar geleden. 

Vandaag hebben Gomez Andonaegui en co-founder Philip Winter een oplossing bedacht met Nebia: een douchekop dat 70 procent minder water gebruikt dan normale douches. De douchekop is een soort minijet dat een stomende watermist verspreidt.

De Nebia creeërt een miljoenen piepkleine waterdruppels die een pak kleiner zijn dan die van hedendaagse douches. Hierdoor wordt de huid beter gehydrateerd én wordt ook een pak minder water verbruikt aangezien spoelen een stuk effectiever gaat. 

Een revolutie? 

"Douches zijn al 100 jaar onveranderd. Ja, er zijn regendouches. Maar dat is geen échte innovatie," zegt Winter. "Ons product zal de manier waarop mensen met water omgaan veranderen voor de komende decennia". 

De Nebia douchekop is via Kickstarter te koop voor 299 dollar. 

"Ons doel is om iets te doen aan het buitensporig waterverbruik op onze aarde. We willen de manier waarop mensen met water omgaan drastisch veranderen," zegt Phillip Winter nog. 

Binnenkort ook Nebia software? 

De douchekop is ontworpen om deze zelf makkelijk te kunnen installeren in je badkamer. 

Voorlopig focust de start-up zich enkel op de ontwikkeling van de douchekop, maar sluit het niet uit om er in de toekomst ook software aan te koppelen. Deze zou kunnen vertellen hoeveel water je precies verbruikt en hoeveel geld je al hebt bespaard. Op termijn zou ook een slimme boiler op het programma kunnen staan. 

Toch wil Nebia zich eerst focussen op de ontwikkeling van de douchekop.

"De wetenschap achter het atomiseren van water is vrij complex," zegt co-founder Gabriel Parisi-Amon. "Hiervoor gebruiken we technologie die gebaseerd is op de techniek van straalmotoren van vliegtuigen. Het is belangrijk om dit eerst volledig op punt te hebben."

Het team van 6 personen heeft al enkele testdouches geïnstalleerd in de Amerikaanse fitnessketen Equinox en plaatste ook exemplaren in de campussen van Google en Apple. Dat verklaart ook waarom Eric Schmidt en Tim Cook al investeerden in de start-up. 

We zijn benieuwd om te zien waar deze uitvinding zal eindigen! Zou jij er eentje in je badkamer willen?