Waarom Apple haar TV-plannen op pauze heeft gezet

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieInnoveren
Waarom Apple haar TV-plannen op pauze heeft gezet

"Apple is gefrustreerd door het gebrek aan vooruitgang in de TV industrie." Dat verklapte ESPN-topman John Skipper in een interview met The Wall Street Journal. Skipper, die al een tijdje van Apple's TV-plannen op de hoogte is, vertelde in het interview enkele inside-informatie. Een overzicht: 

Apple zet streaming plannen in de koelkast

Apple heeft problemen om concrete afspraken te maken met content providers om een streaming aanbod te lanceren op haar Apple TV. Volgens Skipper zou Apple "gefrustreerd" zijn omdat het geen win-win lijkt te vinden om content providers te kunnen overtuigen. 

Dat Apple moeilijkheden heeft om content providers te overtuigen met haar TV streaming plannen werd onlangs ook bevestigd door CBS CEO Les Moonves. Hij verklaarde onlangs al dat Apple's TV-plannen tijdelijk on-hold stonden.

Heeft TV industrie angst voor disruptie?

Er wordt al sinds 2009 gefluisterd dat Apple kanalen zou willen bundelen in pakketten. Deze pakketten zouden door consumenten kunnen worden gekocht, waardoor ze 30 tot 40 dollar per maand zouden voor moeten betalen. 

Heel wat kabel en contentproviders zouden moeilijk doen over dit type van deal omdat dit de sector mogelijk door elkaar zou schudden, waardoor hun inkomstenmodel op de helling zou komen te staan. 

Skipper denkt toch dat er in 2016 verdere stappen zullen worden gezet in deze richting. "Maar deze innovatie zal niet van Apple komen," zegt Skipper. Apple zou zich momenteel focussen op de tvOS App Store, waar contentproviders nu in staat zijn om hun content rechtstreeks aan de consument te verkopen.

bron: The Wall Street Journal