'Apple Car Project zit in de problemen'

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
'Apple Car Project zit in de problemen'

Het gaat niet goed met Apple's elektrische auto. Dat zegt AppleInsider op basis van een 'betrouwbare bron'. Onlangs raakte bekend dat de projectleider van Project Titan er de brui aan gaf. Nu zou Apple een vacaturestop hebben aangekondigd. Daarnaast is Apple Insider ook te weten gekomen dat Apple's designchef Jony Ive niet tevreden zou zijn met de vooruitgang van het project. 

Vacaturestop?

Apple is al vele maanden bezig om experts uit de hele auto-industrie aan te trekken. Een feit waar bedrijven zoals Tesla, Ford en GM onder lijden. Tesla CEO Elon Musk viel onlangs nog uit naar Tesla-medewerkers die naar Apple verhuizen. Musk noemde ze "niet goed genoeg om bij Tesla te blijven werken". Volgens insiders zouden er intussen zo'n 1000 elektrische auto-specialisten aan het werk zijn bij Apple. Daarom is het des te opvallender dat Apple abrupt een vacaturestop zou hebben aangekondigd. 

Topman neemt ontslag

Een vacaturestop is één ding. Maar deze week raakte ook bekend dat Steve Zadesky, de projectleider van de Apple Car, vertrekt bij Apple. Naar eigen zeggen zou dat om persoonlijke redenen zijn. Of zijn ontslag rechtstreeks te maken heeft met de vacaturestop is niet duidelijk. Daarnaast zou volgens Apple Insider Apple's designchef Jony Ive ontevreden zijn over de vooruitgang van Project Titan. 

Volgens analisten zou Apple mikken om haar versie van de elektrische wagen te lanceren tegen 2019. Of deze datum gehaald zal worden is afwachten. Er wordt ook gefluisterd dat Apple verschillende problemen ondervindt met de productie van de wagen en daarom op zoek is naar externe partners. Voorlopig zonder succes. Wordt ongetwijfeld vervolgd... 

bron: Apple Insider