Apple lanceert 'ultieme' iPad met 128 GB opslagruimte

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
Apple lanceert 'ultieme' iPad met 128 GB opslagruimte

Het leken eerst vage geruchten te zijn, maar Apple heeft nu ook officieel bekend gemaakt dat er een iPad aankomt met 128GB opslagruimte. 

De eerste vermoedens van de extra versie kwamen van Apple-watchers en ontwikkelaars die in de broncode van de nieuwe bèta-versie van iOS (6.1) verwijzingen vonden naar een iPad met 128GB, ook in iTunes 11 vonden ze een indicatie.

In een persbericht kondigt Apple de ‘ultieme' iPad nu ook officieel aan. Het betreft een gewone iPad 3 met retinascherm, met als enige aanpassing de extra opslagcapaciteit. Het toestel lijkt er te komen op vraag van de bedrijfswereld. Zij hebben meer nood aan geheugen voor het opslaan van 3D CAD files, X-ray beelden, projectplannen, training video's, ...

De Apple-fansite 9to5Mac heeft een bron bij een grote Amerikaanse winkelketen die zegt dat er nieuwe typenummers voor de iPad in het systeem zijn opgedoken. 16GB is ‘Good', 32GB wordt ‘Better' genoemd, 64GB is ‘Best'. De iPad met 128GB opslagruimte zal dus ‘Ultimate' worden genoemd.

We kunnen ons hier de bedenking maken of 128GB wel voldoende is om het tekort aan opslagruimte van de andere iPads op te vangen. Als de klacht zou zijn dat 64GB in een mum van tijd vol staat, is het dan geen kwestie van tijd dat 128GB dat ook is? Misschien kunnen de applicaties van iCloud, Dropbox of zelfs Google Drive een duurzamere oplossing bieden?