Draconische veiligheidsmaatregelen op Apple event

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Draconische veiligheidsmaatregelen op Apple event

Apple zet alles op alles om niets te laten uitlekken voor de officiële start van haar event vanavond. Daarom heeft Apple een volledig veiligheidsteam op poten gezet. Het team zou methodisch de inhoud scannen van gsm's van iedereen die op de event locatie moet zijn. Bovendien worden alle camera's afgeplakt met speciale tape. Een blik op de hetze achter de schermen:

Draconische maatregelen

Met slechts luttele uren voor de Apple’s grote aankondiging (vanavond om 19:00 CET begint het), lijkt Apple alles op alles te zetten om absoluut niets te laten uitlekken. Daarvoor neemt het draconische maatregelen:

Het volledige Flint Center, waar het event doorgaat, is in lockdown. Zo wordt het auditorium 24 uur bewaakt door een beveiligingsfirma en wordt iedereen die er werkt - van technici tot de catering - verplicht om zijn gsm af te geven aan het beveiligingsteam.

Camera’s worden afgeplakt

De camera’s van de gsm’s worden afgeplakt met speciale tape, die zou verkleuren als je de tape er probeert af te halen. „Als de tape van kleur zou veranderen worden we op staande voet ontslagen,” vertelde iemand van de organisatie aan Cult Of Mac.

Bovendien wordt ook de inhoud van elke gsm grondig bekeken door Apple’s beveiligingsteam. „We hoorden dat we beter alle beschamende foto’s moesten verwijderen, want Apple zou erdoorheen gaan met een fijne kam.”

“Het is niet mogelijk om iemand te bellen vanuit het gebouw,” zegt iemand van de organisatie aan Cult of Mac. „Iedereen denkt trouwens ook dat Apple alles afluistert wat we tegen elkaar zeggen. Iedereen is super-paranoïde.”

Speciale Constructie

Voor het event vanavond heeft Apple een speciale constructie gebouwd naast het auditorium waar het haar onthullingen zal doen. Wat de bedoeling daarvan is, is nog niet duidelijk. Het Flint Center ligt in de Amerikaanse stad Cupertino - waar ook Apple’s hoofdkwartier zich bevindt. Het auditorium heeft een capaciteit van 2400 mensen.

Aerial footage of mysterious white box at Apple's 'iPhone 6' event site from AppleInsider on Vimeo.

Apple staat al langer bekend om extreme beveiligingsmaatregelen. Maar deze soort beveiliging lijkt toch een stapje verder te gaan dan wat we al eerder zagen van de computerbouwer.