Apple laat journalisten binnen in testlab iPhone 6

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Apple laat journalisten binnen in testlab iPhone 6

Foto: The Verge

Apple heeft eindelijk een antwoord gegeven over de ‘buigbaarheid’ van de iPhone 6 Plus. “Op de tien miljoen iPhones die we verkocht hebben, hebben we 9 klachten ontvangen van toestellen die gebogen zijn,” vertelde Apple’s Vice President Phil Schiller. Apple heeft intussen journalisten van The Verge, Re/Code & CNBC toegang verleend tot hun testlabs om te bewijzen dat de iPhone 6 tegen een stootje kan.

9 gevallen

Apple heeft eindelijk gereageerd op de geruchten rond de onbedoelde flexibiliteit van de iPhone 6 Plus. In een persbericht noemde Apple de gevallen ‘extreem zeldzaam’. Apple’s Vice President Phil Schiller zei zelfs dat er maar 9 gevallen bekend waren waarbij het scherm verboog.

Journalisten toegelaten tot testlab

“We hebben 15.000 tests gedaan met de iPhone 6 en 6 Plus. Het komt erop neer dat als je genoeg kracht gebruikt om een bepaald punt, dat de iPhone, of elke telefoon, kan verbuigen,” vertelde Dan Riccio, Apple Hardware verantwoordelijke aan The Verge

Om haar woorden kracht bij te zetten heeft Apple voor het eerst journalisten toegelaten in haar test-labs. Re/Code maakte daar het volgende filmpje van:

Intussen raakte ook bekend dat Apple elke iPhone die verbogen zou zijn, zal vervangen.