Apple pakt eindelijk batterijslurpende apps aan

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Apple pakt eindelijk batterijslurpende apps aan

Apple heeft in iOS 8 enkele zaken ingebouwd die je batterijverbruik gaan doen afnemen.
Apps die het te bont maken op vlak van energieverbruik worden zelfs uit de App Store gehaald.

Niets is lastiger dan je batterij die supersnel plat gaat en je hebt geen stopcontact in de buurt. Je koopt een iPhone om ten volle van alle functies te kunnen genieten, 4G, sterke schermhelderheid, locatie apps,... Maar langer dan een halve dag kan je hier amper gebruik van maken of het is alweer tijd om op te laden. Naast deze functies zijn slecht geprogrammeerde apps ook zaken die energie vreten.

Apple gaat de strijd aan

In iOS 8 gaat Apple dit aanpakken. Alle apps die op de achtergrond veel batterij verbruiken worden automatisch afgesloten. Apps die teveel verbruiken zijn zelfs niet meer welkom in de App Store. Apple lichte dit toe in een WWDC-video.

Ontwikkelaars kunnen het PushKit-Framework gaan gebruiken, dit voorkomt dat verbindingen onnodig lang open blijven staan en zo de accu leegtrekken.

iOS8 batterij

Het is in iOS 8 ook mogelijk om het batterijverbruik per app te meten. Via het menu Instellingen > Algemeen > Gebruik wordt het stroomverbruik per app aangegeven. Op deze manier geeft Apple je zelf ook de mogelijkheid om te onderzoeken welke applicatie verantwoordelijk is voor je lege batterij.