Apple registreert domeinnamen apple.auto, apple.cars en apple.car

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Apple registreert domeinnamen apple.auto, apple.cars en apple.car

De Amerikaanse technologiegigant heeft de domeinnamen apple.car, apple.cars en apple.auto aangekocht. Dat blijkt uit nieuwe whois-records die net werden gepubliceerd. 

Project Titan

In het voorbije jaar hebben goed geplaatste journalisten te horen gekregen dat Apple in het grootste geheim werkt aan haar versie van de elektrische wagen. Naar verluidt heeft de technologiegigant een team van enkele honderden personen op een geheim project hebben gezet. De codenaam voor Apple's elektrische wagen zou 'Titan' heten. 

Het nieuws dat Apple nu ook de domeinnamen apple.car, apple.cars en apple.auto heeft aangekocht zijn een nieuwe aanwijzing. 

Apple werft specialisten aan

Naast de aankoop van de domeinnamen heeft Apple intussen al een groot aantal specialisten uit de auto-industrie aangetrokken. Zo stapten recent heel wat experten van Tesla, Ford, GM, Samsung, A123 Systems, Nvidia over naar Apple. Stuk voor stuk gespecialiseerd in geavanceerde auto-technologie.  

De aankoop van de top-level domeinnamen zijn een nieuwe aanwijzing voor de nakende komst van een 'Apple Car'. De lancering van de wagen zou echter nog niet voor direct zijn. Zo wordt verwacht dat Apple de wagen ten vroegste in 2019 zou lanceren.