Apple's extreme focus op details: 5 Voorbeelden

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen e-Lifestyle
Apple's extreme focus op details: 5 Voorbeelden

Dat Apple een extreme voorliefde heeft voor de kleinste details is geweten. Maar was je op de hoogte van deze 5 verborgen design-tweaks?

1. ‘Smart-Fan’

Als je gebruik maakt van de ‘voice dictation’ eigenschap op een MacBook, zal Apple automatisch de rpm van het koelingselement van de computer tijdelijk verlagen zodat de microfoon jouw stemgeluid beter kan registreren.

2. ‘Ademende Slaapstand’

Apple heeft een patent genomen op de LED-indicator die aantoont of jouw Mac zich al dan niet in slaapstand bevindt. Zo diende Apple in 2002 een patent in voor de ‘Breathing Status LED Indicator’ - een lampje die een ritmische ademhaling nabootst, net alsof jouw computer lijkt te slapen.

3. ‘Reflecterende Volume Knop’

Deze eigenschap is jou waarschijnlijk nog niet opgevallen: in de muziek-app van de iPhone zijn de knopjes van de volume-knop reflecterend. Als je de iPhone beweegt zal ook de reflectie zich aanpassen.

4. ‘Slimme Caps Lock’

Op alle nieuwere modellen van de MacBook & MacBook Air is er een slimme caps lock aanwezig. Als je de toets heel kort indrukt zal caps lock niet aanstaan, als je hem iets langer ingedrukt houdt wel. Dat om te voorkomen dat je per ongeluk de caps lock functie zou gaan aanzetten.

5. ‘Eclips-animatie’

Als je de ‘Niet Storen’ functie aanzet op de iPhone verschijnt er een halve maan bovenaan het scherm. Als je deze weer uitzet zal je een eclips-animatie te zien krijgen.

Ken jij nog meer voorbeelden?